O raritate în bucătăria lumii, supa cremă de păstârnac covârşeşte simţurile prin textura fină, aroma complexă şi luxuriantă. O supă picantă şi totuşi suprinzător de delicată în ciuda caracterului  indian. Faceţi-vă o supriză plăcută. Încercaţi-o.

Există mai multe varietăţi pentru această reţetă, unele cu smântână, altele cu lapte de cocos, unele cu morcovi, altele doar cu păstârnac. Cea mai de jos e doar una dintre ele.

Porţii: 12

Timp de preparare: 40 de minute

Supa cremă de păstârnac

Ingrediente:

  • 400 grame rădăcină de păstârnac
  • 400 de grame rădăcină de morcov
  • 1 ceapă mare
  • 4 căţei de usturoi
  • 1 bucată de ghimbir de 3-4 centimetri
  • 1 lunguriţă curcumă
  • 1 lingură rasă de coriandru măcinat
  • 2 linguri rase chimion măcinat
  • 1 lingură de unt
  • 600 ml supă de pui
  • 500 ml lapte
  • 200 grame de smântână
  • 4 linguri zeamă de lămâie
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Curăţaţi ceapa, usturoiul,  ghimbirul, morcovii şi păstârnacul şi tăiaţi-le în cuburi mari.
  2. Topiţi untul într-o oală.
  3. Adăugaţi legumele şi sotaţi-le până se înmoaie.
  4. Adăugaţi curcuma, coriandrul şi chimionul.
  5. Stingeţi cu supa de pui şi laptele.
    Pentru a vă asigura că laptele nu se va brânzi în timpul procesului de preparare, puteţi să îl fierbeţi în prealabil.
  6. Fierbeţi la foc mic timp de aproximativ 20 de minute, până când legumele sunt bine pătrunse.
  7. Pasaţi legumele împreună cu supa în blender.
  8. Puneţi din nou supa în oală, adăugaţi smântâna şi zeama de lămâie, asezonaţi cu sare şi piper.
  9. Lăsaţi să mai dea supa un clocot şi opriţi focul.

Supa cremă de păstârnac se serveşte fierbinte, cu o lingură de smântână sau cuburi de brânză.


_________________________________
printează

2 Comentarii

Adaugă un comentariu: