O supă cremă cu adevărat deosebită. Concepută pentru un experiment, această supă epatează prin gust şi consistenţă. Textura fină, cremoasă a păstârnacului şi notele tari, picante de gorgonzola se amestecă armonios în această cremă rafinată. Touch-ul final: câteva picături de reducţie de oţet balsamic pentru un plus de aciditate.
Un experiment fericit.
Porţii: 6
Timp de preparare: 40 de minute
Ingrediente:
- 1 kilogram de păstârnac curăţat
- 1 ceapă
- 50 grame de unt
- 2 litri supă de pui sau legume
- 140 grame Gorgonzola
- 400 ml smântână dulce
- 1 linguriţă rasă de nucsoara
- piper proaspăt măcinat
- 6 linguriţe reducţie de oţet balsamic
Preparare:
- Curăţaţi ceapa şi păstârnacul şi tocaţi-le mare.
- Încingeţi untul într-o oală.
- Adăugaţi ceapa şi păstârnacul şi sotaţi-le uşor câteva minute până se înmoaie.
- Adăugaţi supa şi nucşoara.
- Fierbeţi la foc portivit 25 de minute.
- Adăugaţi smântâna dulce şi lăsaţi să mai dea câteva clocote.
- Luaţi supa de pe foc şi pasaţi-o într-un blender cu pahar sau de mână.
- Adăugaţi Gorgonzola ruptă în bucăţi şi pasaţi din nou.
- Turnaţi supa în boluri/farfurii de servire.
- Trasaţi câteva dungi din reducţie de oţet balsamic. Adăugaţi puţin piper proaspăt măcinat.
Supa cremă de păstârnac se serveşte fierbinte, cu crutoane sau nucă prăjită.
Reducţia de oţet se obţine prin fierberea la foc mic timp de câteva minute a oţetului balsamic. În urma procesului de evaporare a apei, veţi obţine o cremă vâscoasă.
_____________________________________________
Loading...