O supă cremă deosebită de toate cele – supa cremă de mazăre. Poate nu la fel de arătoasă ca altele, însă specială pentru una de post, ca gust şi prezenţă. Secretul ei constă în ingredientele verzi: mazăre, ceapă verde, salată, tarhon. Ele dau sensul profund acestei compoziţii rare.
Încercaţi-o şi gustul vă va cuceri.
Vezi aici și rețeta de Supă cremă de morcovi cu portocale.
Reţetă: Supă cremă de mazăre – de post
Ingrediente:
- 1 căpăţână de salată verde
- 250 grame mazăre congelată
- 2-3 cepe verzi
- 1 lingură rasă de tarhon verde sau uscat
- 1 cartof
- 1 litru supă de legume (sau 2 cuburi concentrat)
- 1 lingură ulei (preferabil de măsline)
- sare
Preparare:
- Curăţaţi cartoful şi tăiaţi-l cubuleţe.
- Spălaţi frunzele de salată, bucată cu bucată, şi ceapa verde. Tăiaţi ceapa verde şi frunzele de salată.
- Puneţi la fiert, în supă, cartoful.
- Fierbeţi timp de 20 de minute, acoperit.
- Adăugaţi salata, ceapa, mazărea, tarhonul.
- Fierbeţi încă 6-7 minute totul.
- Luaţi oala de pe foc şi pasaţi într-un blender toată compoziţia până obţineţi o supă cremoasă.
- Asezonaţi cu sare dacă e cazul.
- Supa cremă de mazăre se serveşte fierbinte, cu crutoane de pâine prăjită.
Timp de pregătire: 5 minute
Timp de gătire: 30 minute
Porții: 4
[tip]Dacă supa este prea groasă, o mai puteţi subţia cu supă de legume.[/tip]
[note] Pentru o variantă hipocalorică, puteți renunța la cartof (supa va fi mai subțire).[/note]