O reţetă care nu prea are nevoie de nicio reţetă, cam aşa s-ar traduce supa cremă de legume. Aşa cum îi spune şi numele, este o cremă ale cărei gust, culoare şi textură sunt date de legume. Există o multititudine de combinaţii posibile pentru această reţetă în care se poate integra aproape orice legumă. O cremă de legume de calitate va conţine aproape obligatoriu zarzavaturi, legume bogate în amidon pentru consistenţă (cartofi), legume şi plante aromatice (ceapă, usturoi, verdeţuri) şi roşii (pentru culoare şi aciditate).

Reţetă: Supă cremă de legume

supa-crema-legume

Ingrediente

  • 3 morcovi
  • 1/2 ţelină
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapă
  • 2 cartofi
  • 1 conopidă sau broccoli mic (opţional)
  • 4 linguri de tomate
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 3 căţei de usturoi
  • 1 legăturică de verdeaţă
  • sare
  • piper

Preparare

  1. Curăţaţi ceapa, usturoiul, cartofii, morcovii, ţelina,ardeiul gras şi conopida.
  2. Tăiaţi-le în cuburi potrivit de mari.
  3. Încingeţi uleiul.
  4. Adăugaţi şi sotaţi ceapa, usturoiul şi ardeiul.
  5. Adăugaţi morcovii şi ţelina (cubuleţe), cartofii şi conopida.
  6. Completaţi cu 2,5 litri de apă şi 1 lingură de sare.
  7. Fierbeţi 40 de minute.
  8. Adăugaţi pasta de tomate şi mai fierbeţi 5 minute.
  9. Luaţi de pe foc şi pasaţi. Dacă doriţi o cremă fină, strecuraţi-o.
  10. Dacă este prea groasă, adăugaţi puţin apă.
  11. Asezonaţi cu sare şi piper.
  12. Crema de legume se serveşte fierbinte sau la temperatura camerei, cu crutoane şi smântână sau iaurt.

Timp de pregătire: 10 minute

Timp de gătire: 45 minute

Porții: 4

Adaugă un comentariu: