Supa cremă de fasole nu este, aşa cum pare la prima vedere, o fasole bătută diluată, ci o reţetă radical diferită, mai proaspătă şi mai rafinată. Servită cu o salsa (salată tocată mărunt) de roşii cu ceapă şi busuioc, supa cremă de fasole se poate servi atât caldă cât, mai ales, rece.

Porţii: 4

Timp de preparare: 30 de minute

Ingrediente:

  • 600 grame boabe fierte de fasole (3 conserve a câte 420 grame)
  • 4 căţei de usturoi
  • 4 roşii
  • 1 ceapă roşie mare
  • 5 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriţă seminţe de fenicul
  • 1 linguriţă seminţe de chimen
  • 4 linguri parmezan ras
  • 3-4 linguri busuioc tocat
  • sare
  • piper

Preparare:

[note]Dacă nu vă plac aromele de fenicul şi chimen, puteţi renunţa la ele. Dar chimenul şi feniculul, dincolo de gustul specific, sunt tratamente naturale împotriva balonării.[/note]

  1. Strecuraţi şi clătiţi boabele de fasole sub un jet de apă rece.
  2. Curăţaţi ceapa şi usturoiul.
  3. Tocaţi mărunt roşiile şi ceapa.
  4. Amestecaţi ceapa cu roşiile, 2 linguri busuioc tocat şi 2 linguri ulei de măsline. Introduceţi salsa la rece până la servire.
  5. Tocaţi usturoiul şi pisaţi seminţele de chimen şi fenicul.
  6. Încingeţi uleiul de măsline într-o oală sau cratiţă adâncă.
  7. Adăugaţi şi sotaţi 30 de secunde usturoiul şi busuiocul.
  8. Adăugaţi chimenul şi feniculul şi mai sotaţi 30 de secunde.
  9. Adăugaţi boabele de fasole şi 900 ml de apă.
  10. Lăsaţi să fiarbă fasolea timp de 10-12 minute până boabele prind a se sfărâma.
  11. Luaţi de pe foc şi pasaţi.
  12. Asezonaţi cu sare şi piper.

Supa cremă de fasole se serveşte caldă sau rece, cu salsa de roşii (vezi foto) şi parmezan presărat peste, cu crutoane sau pâine prăjită.

print

1 comentariu

  1. pentru o ciorbita gustoasa va recomand legumele congelate sau la conserva, Bonduelle. Sanatoase, delicioase si usor de preparat, un raport calitate pret foarte bun :).

Comments are closed.