O supă bună oricând, supa cremă de dovlecei se prepară rapid, din doar câteva ingrediente. Supele creme sunt, de asemenea, bune de luat la pachet sau chiar la picnicuri.

O rețetă video cu editorul cevabun.ro – Emanuel Ciocu.

Reţetă: Supă cremă de dovlecei

02-supa-crema-dovlecei

Ingrediente:

  • 1 ceapă
  • 2 dovlecei
  • 500 ml supă de pui sau de legume
  • 3 căței de usturoi
  • 2 linguri de zeamă de lămâie (opțional)
  • 3 linguri de ulei
  • 200 ml iaurt
  • 1 gălbenuș
  • sare și piper
  • mărar

Preparare:

  1. Spălați dovleceii și tăiați-i cuburi.
  2. Curățați ceapa și tocați-o.
  3. Curățați și tocați usturoiul.
  4. Sotați dovleceii cu ceapa într-o oală mică.
  5. Adăugați supa și usturoiul tocat și fierbeți dovleceii aproximativ 15 minute.
  6. Luați oala de pe foc și pasați cu blenderul de mână până se face cremă.
    Atenție când folosiți blenderul în supa fierbinte. Așa cum se vede în filmul de mai jos, înălțimea oalei este importantă.
  7. Pentru contrast, se poate adăuga puțină zeamă de lămâie.
  8. Separat, preparați un liezon. Într-un castron amestecați iaurtul cu gălbenușul.
  9. Încorporați liezonul puțin câte puțin în cremă.
  10. Potriviți de sare și piper.
  11. Adăugați verdeața tocată mărunt și serviți.

Timp de pregătire: 15 minute

Timp de gătire: 15 minute

Porții: 2

Adaugă un comentariu: