O supă cremă de o frumuseţe rară, fără nicio exagerare. De inspiraţie orientală, catifelată şi parfumată, în care gustul conopidei – pe cât de iubit de unii pe atât de urât de alţii – deşi se poate recunoaşte, nu seamănă cu nimic cunoscut. De “vină” e laptele de cocos, cel care îi dă dulceaţa şi textura, dar mai ales aroma citrică, prospătă şi parfumată, de limetă. Menta nu face decât să completeze acest tablou preţios de toamnă,

Reţetă: Cremă de conopidă cu limetă şi mentă

Ingrediente:

  • 1 kilogram de conopidă, curăţată şi desfăcută în florete
  • 2 cartofi mari, curăţaţi şi tăiaţi cuburi
  • 300 ml lapte de cocos
  • 1 ceapă medie
  • 3 căţei de usturoi
  • 2 litri supă de legume
  • 1 limetă
  • 4-5 fire de mentă
  • 3 linguri ulei de măsline
  • sare
  • piper alb

Preparare:

  1. Curăţaţi ceapa şi usturoiul. Răzuiţi coaja limetei. Extrageţi sucul limetei.
  2. Tăiaţi ceapa peştişori şi usturoiul rondele.
  3. Sotaţi ceapa şi usturoiul în ulei, pentru 30 de secunde.
  4. Adăugaţi conopida şi cartofii. Turnaţi supa peste.
  5. Fierbeţi la foc mediu timp de 30 de minute.
  6. Adăugaţi laptele de cocos, coaja de limetă şi sucul ei. Mai lăsaţi să dea câteva clocote.
  7. Adăugaţi frunzele de mentă tăiate grosier.
  8. Mixaţi totul cu blenderul de mână (sau cu vas, pe rând). Asezonaţi, după gust, cu sare, piper şi zeamă de lămâie (dacă e cazul).

Timp de pregătire: 10 minute

Timp de gătire: 40 minute

Porţii: 10

printează

Adaugă un comentariu: