Un stir-fry cu un gust unic, dat de sosul asiatic de piper negru, picant, intens şi aromat – stir-fry de vită cu sos de piper negru. O adevărată delicatesă pentru iubitorii de picanterii. Originea sosului de piper negru este cu siguranţă chinezească dar popularitatea mâncărurilor gătite cu acest sos a crescut în special datorită comunităţii chinezeşti din Singapore, unde în anii ’50 a apărut crabul în sos de piper negru.

Reţetă: Stir-fry de vită cu sos de piper negru

stir-fry de vita cu piper negru

Ingrediente:

  • 500 grame muşchi de vită
  • 1 ardei gras roşu
  • 1 ardei gras galben
  • 1 ceapă mare
  • 50 ml sos de piper negru
  • 2 linguri sos de soia
  • 3 linguri ulei

Preparare:

  1. Tăiaţi carnea de vită în fâşii subţiri.
  2. Curăţaţi ardeii şi ceapa.
  3. Tăiaţi ceapa în bucăţi mari şi desfaceţi-o.
  4. Tăiaţi ardeii în pătrate sau romburi.
  5. Încingeţi foarte tare uleiul într-un wok sau tigaie adâncă.
  6. Adăugaţi şi sotaţi la foc iute fâşiile de carne, aproximativ 1 minute, amestecând rapid.
  7. Adăugaţi ceapa şi ardeii şi mai sotaţi totul 2 minute.
  8. Adăugaţi sosul de piper şi cel de soia.
  9. Amestecaţi iute încă 30 de secunde.

Timp de pregătire: 10 minute

Timp de gătire: 15 minute

Porții: 4

Stir-fry-ul de vită cu sos de piper negru se serveşte fierbinte cu garnitură de orez fiert sau paste.

printează

Adaugă un comentariu: