Sticlele şi borcanele folosite pentru conservarea şi păstrarea gemurilor, dulceţurilor, murăturilor, siropurilor şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice sunt, prin definiţie, obiecte reciclabile şi refolosibile. Însă, pentru a putea fi folosite în bune condiţii, pentru nu modifica sau altera gusturile alimentelor depozitate, sticlele şi borcanele se sterilizează în prealabil.

  1. Spălaţi sticlele şi borcanele folosind apă caldă şi detergent. Pentru rezultate optime utilizaţi o perie specială.
  2. Clătiţi bine sticlele şi borcanele în mai multe ape.
  3. Puneţi la uscat borcanele cu gura în jos pe un prosop. Le puteţi stivui în acest fel pe 2-3 rânduri.
  4. Încingeţi cuptorul la 200 de grade.
  5. Introduceţi borcanele uscate, într-un vas termorezistent, în cuptor pentru 10-15 minute.
  6. Scoateţi borcanele şi lăsaţi-le să se răcească.

[warning]Nu folosiţi sticle sau borcane cu gura ciobită sau fisurate.[/warning]

[warning]Utilizaţi doar capace cu filet adecvat, dopuri de plută sau folie de plastic (celofan).[/warning]

print

1 comentariu

  1. Daca bag capacul la 200 grade se topeste vopseaua de pe el si stratul subtire de cauciuc la locul de etansare.Daca nu il sterilizez si pe el atunci degeaba ma chinui cu sticla…mai bine la 110 grade in cuptor cu termostat.

Adaugă un comentariu: