Sticlele şi borcanele folosite pentru conservarea şi păstrarea gemurilor, dulceţurilor, murăturilor, siropurilor şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice sunt, prin definiţie, obiecte reciclabile şi refolosibile. Însă, pentru a putea fi folosite în bune condiţii, pentru nu modifica sau altera gusturile alimentelor depozitate, sticlele şi borcanele se sterilizează în prealabil.

  1. Spălaţi sticlele şi borcanele folosind apă caldă şi detergent. Pentru rezultate optime utilizaţi o perie specială.
  2. Clătiţi bine sticlele şi borcanele în mai multe ape.
  3. Puneţi la uscat borcanele cu gura în jos pe un prosop. Le puteţi stivui în acest fel pe 2-3 rânduri.
  4. Încingeţi cuptorul la 200 de grade.
  5. Introduceţi borcanele uscate, într-un vas termorezistent, în cuptor pentru 10-15 minute.
  6. Scoateţi borcanele şi lăsaţi-le să se răcească.
Nu folosiţi sticle sau borcane cu gura ciobită sau fisurate.
Utilizaţi doar capace cu filet adecvat, dopuri de plută sau folie de plastic (celofan).
printează

Adaugă un comentariu:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.