Spuma de vişine sau, după caz, îngheţata de vişine, în funcţie de câtă răbdare aveţi, e un desert simplu de realizat, în ciuda aerului său sofisticat. Siropul din fructe pasate cu zahăr şi un strop de lămâie se amestecă cu frişca bătută în acest desert de post.

Porţii: 5-6

Timp de preparare: 1 oră pentru spumă/ 3,5 ore pentru îngheţată

Ingrediente:

  • 800 grame vişine
  • 350 grame zahăr
  • 3 linguri zeamă de lămâie
  • 300 grame frişcă vegetală îndulcită
  • 1 linguriţă scortisoara măcinată

Preparare:

spuma

  1. Spălaţi vişinele, îndepărtaţi-le codiţele şi scoateţi-le sâmburii.
  2. Pasaţi vişinele cu zahărul şi zeama de lămâie.
  3. Bateţi frişca.
  4. Încorporaţi siropul de vişine în frişcă amestecând uşor.
  5. Introduceţi spuma la rece pentru minim 30 de minute.

Spuma de vişine cu frişcă se serveşte pudrată cu puţină scorţişoară măcinată.

îngheţata

  1. Realizaţi spuma conform reţetei de mai sus.
  2. Introduceţi spuma la congelator pentru 3 ore.
print