Când vine vorba de deserturi și de vară, ne gândim la ceva light, răcoros și, evident, delicios. Acest desert este foarte simplu de făcut, poate fi transformat în funcție de ingrediente și este foarte potrivit când vine vorba de servit mulți musafiri.

Porții: 2

Timp de preparare: 25 minute

Mousse de piersici

Ingrediente:

  • 15 g alune de pădure crude (uscate, nesărate și neprăjite)
  • 15 g migdale crude  (uscate, nesărate și neprăjite)
  • 15 g zahăr pudră
  • 15 g de pesmet
  • 300 g piersici în compot
  • 75 g coacăze roșii sau negre
  • 75 ml smântână dulce
  • vanilie
  • 1 lingură de zahăr tos

Preparare:

  1. Puneți în blender alunele și migdalele și tocați-le (nu excesiv de mărunt).
  2. Într-o tigaie de teflon, rumeniți alunele, migdalele, pesmetul și zahărul pudră, amestecând continuu. După ce devin aurii, opriți focul și lăsați conținutul să se răcească.
  3. Scoateți piersicile din compot și pasați-le în blender. Adăugați și o ceașcă de zeamă din compot până obțineți un piure fin, dar legat. Amestecați câteva coacăze în piure, ușor ca să nu le zdrobiți. Păstrați restul pentru decor.
  4. Într-un bol, bateți smântâna dulce cu zahărul tos până se înfoaie. Adăugați câteva semințe dintr-un baton (păstaie) de vanilie (sau puțin zahăr vanilat dacă nu aveți vanilie).
  5. Pregătiți 2 pahare de sticlă înalte (forma celor din fotografie este cea mai potrivită – înguste la bază și late sus). Turnați piureul de piersici în mod egal în pahare. Peste el, turnați smântâna bătută. Deasupra, presărați amestecul prăjit de migdale, alune și pesmet. Lăsați desertul la rece minim 10 minute. Decorați cu restul de coacăze.

[tip] Pentru o variantă mai economică, și ca preț și ca timp, folosiți frișcă gata bătută în loc de smântână dulce. [/tip]

[tip] Puteți înlocui piersicile cu mango din compot, iar coacăzele cu boabe de rodie. De asemenea, puteți face nenumărate combinații din alte fructe, în funcție de sezon. [/tip]


_____________________________________
print