Sparanghelul (asparagus) este pentru majoritatea Românilor o ciudăţenie sau, în cel mai bun caz, o raritate cu valenţe exotice. În schimb francezii, germanii, olandezii şi belgienii au un adevărat cult pentru această delicatesă de sezon a pământului. Sparanghelul flamand, specialitate belgiană de căpătâi, numită Asperges à la Flamande, în franceză şi Asperges op Vlaamse Wijze, în olandeză, se bucură de o mare popularitate, în special în nordul Belgiei, în Flandra.

Porţii: 2

Timp de preparare: 30 de minute

Ingrediente:

  • 12-14 fire de sparanghel alb
  • 3 linguri unt
  • 2 ouă
  • 1-2 linguri zeamă de lămâie
  • 1 lingură pătrunjel verde tocat
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Fierbeţi ouăle, tari, timp de 10 minute.
  2. Tăiaţi capetele sparanghelului şi, dacă este “bătrân”, decojiţi-l.
  3. Fierbeţi sparanghelul la foc mediu, în apă cu sare, timp de 1 minut (sparanghelul se baga în apa clocotită).
  4. Decojiţi ouăle şi tăiaţi-le foarte fin.
  5. Tocaţi pătrunjelul.
  6. Topiţi untul.
  7. Amestecaţi untul cu ouăle, pătrunjelul tocat, zeama de lămâie, sare şi piper.
  8. Aranjaţi sparanghelul, scurs de apă, pe două farfurii.
  9. Turnaţi amestecul de ou şi verdeaţă peste sparanghel.

Sparanghelul flamand se consumă imediat, ca aperitiv, cu cartofi prăjiţi. Se poate servi cald, rece sau la temperatura camerei.

printează

2 Comentarii

Adaugă un comentariu: