Spaghetti cu ton, usturoi şi lămâie

Ți-a plăcut? Dă mai departe!Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on StumbleUpon

O porţie de paste cu adevărat specială, pentru amatorii de picanterii, în care se reunesc două reţete clasice ale bucătăriei italiene: aglio, olio & peperoncini şi spaghetti cu lămâie. Aşadar paste cu ton într-un sos simplu cu lămâie, usturoi, ardei iute şi pătrujel. O delicatesă!

Porţii: 2

Timp de preparare: 30 de minute

Ingrediente:

  • 250 grame spaghetti
  • 6 căţei de usturoi mari
  • 1 ardei iute
  • 1 lămâie
  • 1 conservă ton de aproximativ 200 grame  (preferabil bucăţi)
  • 6 linguri de ulei de măsline
  • 1 legăturică pătrunjel tocat
  • sare
  • piper proaspăt măcinat
  • 4 linguri de parmezan ras (pentru servire)

Preparare:

  1. Fierbeţi pastele al dente. Păstraţi 6-8 linguri de apă în care au fiert pastele.
  2. Scurgeţi lichidul din conservă.
  3. Tocaţi ardeiul iute, extrageţi zeama de lămâie.
  4. Curăţaţi usturoiul şi tăiaţi fiecare căţel în două.
  5. Puneţi usturoiul împreună cu uleiul într-o tigaie şi încălziţi la foc mic pentru a extrage gustul din usturoi. Scoateţi şi aruncaţi usturoiul.
    Nu lăsaţi usturoiul să-şi schimbe culoarea deoarece va deveni amar.
  6. Adăugaţi ardeiul iute și sotați-l un minut.
  7. Adăugați zeama de lămâie, tonul, 6 linguri de apă în care au fiert pastele, verdeaţă, sare şi piper.
  8. Adăugaţi pastele fierte și scurse în tigaie şi amestecaţi uşor, pe foc, timp de 2-3 minute, până când pastele absorb lichidul.

Pastele cu ton, usturoi şi lămâie se servesc imediat presărate cu parmezan ras.

Ți-a plăcut? Dă mai departe!Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on StumbleUpon

Din aceeaşi oală

Comenteaza folosind profilul tau de facebook!

7 Responses to “Spaghetti cu ton, usturoi şi lămâie”

  1. alin ilinca

    delicioase nemai pomenite

    Reply
  2. Fab Chef

    Ador pastele. Iar combinatia cu ton, lamaie, usturoi, patrunjel – suna tentant!

    Reply
  3. Iza

    E ok reteta, dar gustul de usturoi nu se simte deloc din cauza lamaii.

    Reply
    • cevabun

      Mai puteti adauga usturoi. Problema e ca unele soiuri de usturoi au o reactie ciudata: se inverzesc in contact cu acidul din lamaie.

      Reply
  4. Iza

    In reteta nu scrie ca usturoiul se arunca inainte de a adauga zeama de lamaie?

    Reply
    • cevabun

      Ba da. Tocmai din cauza reactiei amintite. Dar, din experienta noastra, nu toate soiurile de usturoi fac aceasta reactie ci doar cel chinezesc. Din pacate piata este plina de usturoi chinezesc. Puteti testa si, daca nu se inverzeste, il puteti toca fin si sa il lasati in tigaie. Atentie insa sa nu il ardeti.

      Reply
  5. Iza

    Ok, multumesc pentru sfat! Data viitoare asa voi face.

    Reply

Leave a Reply