O rețetă de paste senzațională ce îmbină carnea dulce de scoici Saint Jacques cu un sos alb pe bază de smântână și tarhon. Rețeta de spaghetti cu scoici Saint Jacques este perfectă pentru un prânz festiv sau orice ocazie de răsfăț. Scoicile Saint Jacques se pot cumpăra fie congelate (doar carnea de scoică), fie proaspete (carnea sau scoica întreagă, cu tot cu cochilie) de la magazinele mari cu raion de pescărie.

Vezi aici și rețeta de Scoici Saint Jacques cu ciuperci.

Reţetă: Spaghetti cu scoici Saint Jacques

spaghetti-stjacques

Ingrediente:

  • 500 grame spaghetti
  • 4 gălbenușuri
  • 400 ml smântână dulce
  • 100 ml vin alb sec
  • 20 scoici saint jacques
  • 1 linguriță pătrunjel verde
  • 50 grame unt
  • 1 linguriță de tarhon proaspăt, tocat
  • 2 roșii
  • trufe (opțional)

Preparare:

  1. Pregătiți scoicile: îndepărtați cochilia și spălați sub jet de apă rece carnea de scoică.
  2. Într-o tigaie întinsă, încingeți untul. Sotați la foc mic carnea de scoici Saint Jacques, pe ambele părți.
    Nu sotați scoicile mai mult de 4 minute pentru că devin tari și cauciucate.
  3. Într-un castron, amestecați gălbenușurile cu smântâna dulce, vinul alb sec și verdeața (pătrunjelul și tarhonul). Turnați amestecul în tigaie și amestecați ușor. Dați 2-3 clocote la foc mic până se îngroașă sosul. Opriți focul.
  4. Fierbeți pastele al dente. Scurgeți-le de apă.
  5. Puneți pastele în tigaie și amestecați cu un clește de paste, ușor, pentru a le încorpora.
  6. Pregătiți farfuriile de servire. Puneți pastele în mod egal în 4 farfurii, cu scoicile deasupra. Ornați cu felii de roșii și trufă tăiată foarte subțire deasupra.
  7. Pastele cu scoici Saint Jacques se servesc calde, ca fel principal, garnisite cu parmezan.

Timp de pregătire: 5 minute

Timp de gătire: 15 minute

Porții: 4

1 comentariu

  1. Mi-era pofta de paste si am cautat aici ceva apetisant. Am gasit reteta asta – m-ati dat pe spate!!! arata demential! o sa o fac cu siguranta mai ales ca se gasesc scoici St Jacques si la noi acum. yuuuuummmyyy

Adaugă un comentariu: