O splendidă reţetă de paste în stilul bunului gust italian: simplă, rapidă, gustoasă şi săţioasă – spaghetti cu anșoa, roșii și busuioc. Simplitatea ei e depăşită doar de puritatea gusturilor ce o întregesc.

Reţetă: Spaghetti cu anșoa, roșii și busuioc

Paste cu anșoa

Ingrediente:

  • 100 – 125 grame spaghetti (sau alte paste lungi)
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 3 căţei de usturoi
  • 10 frunzuliţe de busuioc
  • 8 fileuri de anşoa
  • 1 ardei iute, roşu (opţional)
  • 1 cutie cuburi de roşii în bulion (400-450 grame)
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Curăţaţi şi tocaţi usturoiul.
  2. Tocaţi fin frunzele de busuioc.
  3. Încingeţi uleul de măsline.
  4. Adăugaţi fileurile de anşoa (păstraţi 4) şi lăsaţi-le să se topească.
  5. Adăugaţi şi sotaţi ușor usturoiul. Opţional, în această etapă, adăugaţi şi ardeiul iute tăiat rondele dacă doriți ca pastele să fie picante.
  6. Stingeţi cu roşiile cu tot cu bulion.
  7. Lăsaţi să fiarbă la foc mic 10 minute.
  8. Puneţi pastele la fiert, în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe pachet. Fierbeţi-le al dente.
  9. Asezonaţi sosul cu sare şi piper.
  10. Adăugaţi busuiocul tocat şi opriţi focul.
  11. Amestecaţi pastele, scurse de apă, cu sosul.
  12. Decoraţi cu restul fileurilor de anşoa.
  13. Pastele cu anşoa, roşii şi busuioc se servesc fierbinţi sau la temperatura camerei.

Timp de pregătire: 10 minute

Timp de gătire: 20 minute

Porții: 1

Adaugă un comentariu: