Încă un sos din marea și generoasa familie franceză a maionezei, sosul remoulade este însoțitorul perfect al cărnurilor și legumelor reci. Originar din Franța, sosul remoulade a devenit popular în țări ca Danemarca, Germania și Statele Unite. Sparanghelul fiert, deși nu o recunoaște, e îndrăgostit de el.

Porții: 4 (200 ml)

Timp de preparare: 10 minute

Ingrediente:

  • 3 castraveciori murați
  • 100 ml maioneza
  • 2 lingurițe de capere
  • 1 linguriță muștar de Dijon
  • 1 lingură de tarhon proaspăt, tocat mărunt
  • 1 file de anșoa
  • 2 lingurițe pătrunjel proaspăt tocat
  • sare și piper

Preparare:

  1. Scurgeți caperele și castraveciorii de zeama în care s-au murat. Tocați mărunt și puneți totul într-un bol.
  2. Adăugați fileul de anșoa, tocat cât mai mărunt.
  3. Adăugați maioneza, muștarul și verdeața (pătrunjelul și tarhonul) și amestecați totul până se omogenizează.
  4. Potriviți de sare și piper și dați sosul la rece pentru minim o jumătate de oră.

Sosu remulade se servește rece cu ouă fierte, friptură de orice fel – în special rece – și în felurite sandvișuri.

Adaugă un comentariu: