Somon la grătar în stil spaniol

Ți-a plăcut? Dă mai departe!Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on StumbleUpon

Spaniolii au un fel aparte de a găti la grătar sau plită (plancha). Carnea sau peştele se frige simplu şi de abia ulterior se stropeşte cu ulei de măsline aromat cu pătrunjel şi/sau alte verdeţuri şi gusturi: lămâie, usturoi, ardei iute, etc. Somonul pe plită (salmón a la plancha) nu se abate de la această regulă.

Porţii: 6

Timp de preparare: 30 minute

Ingrediente:

  • 6 fileuri de somon (a câte 120-150 grame/bucata)
  • 100 ml ulei de măsline extravergine
  • 1 ardei iute (opţional)
  • 4 căţei de usturoi
  • 1 lămâie
  • 3 linguri pătrunjel tocat
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Ungeţi fileurile de peşte cu foarte puţin ulei.
  2. Asezonaţi fileurile cu sare şi piper.
  3. Frigeţi peştele, pe grătar sau plită câte 3-6 minute pe fiecare parte, în funcţie de grosime, până când carnea se deschide la culoare dar fără să facă o crustă prea groasă.
  4. Curăţaţi usturoiul.
  5. Tăiaţi ardeiul iute şi usturoiul rondele.
  6. Extrageţi zeama de lămâie.
  7. Puneţi uleiul (rece) într-o tigaie, împreună cu usturoiul şi ardeiul iute.
  8. Încălziţi uleiul la foc mic. Usturoiul şi ardeiul trebuie să-şi elibereze aroma, fără să îşi schimbe culoarea.
  9. Puneţi fileurile de somon într-un vas adânc şi turnaţi uleiul cald peste ele.
  10. Stropiţi cu zeamă de lămâie.
  11. Presăraţi cu pătrunjel tocat.

Somonul la grătar în stil spaniol se serveşte simplu, cu garnituri pe bază de legume.

—————————–

foto: Tiberiu Crişan (mulţumiri)


Ți-a plăcut? Dă mai departe!Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on StumbleUpon

Comenteaza folosind profilul tau de facebook!

3 Răspunsuri la “Somon la grătar în stil spaniol”

  1. stela

    arata excelent maine fac si eu

    Reply
  2. Anda Marian

    Mersi de reteta, a iesit excelent!

    Reply
  3. Mihai

    Saptamana viitoare o sa mananc peste si abia astept sa incerc reteta ta. Multumesc!

    Reply

Lasă un comentariu