O reţetă simplă de somon cu legume la cuptor dar cu rezultate garantate. Carnea peştelui, gătită înăbuşit în hârtie de pergament, îşi păstrează toate sucurile fără a se usca şi, în plus, se lasă impregnată cu aromele legumelor adăugate. Excelent alături de garnituri pe bază de cartofi sau legume sotate, ideal alături de o maioneză de usturoi (Aioli). O reţetă cu tehnologie franţuzească şi gusturi suedeze.

 

Reţetă: Somon en papillotte

Somon cu legume la cuptor

Ingrediente

  • 2 fileuri de somon (a câte 130-150 grame)
  • 1 lămâie
  • 1/2 tulpină praz
  • 1/2 ardei gras (preferabil roşu)
  • 1 lingură pătrunjel tocat
  • 1 lingură mărar tocat (opţional)
  • 1 linguriţă de zahăr (opţional)
  • sare
  • piper
  • 2-3 linguri ulei de măsline

Preparare

  1. Încingeţi cuptorul la 170 de grade (temperatură medie).
  2. Curăţaţi şi tăiaţi prazul rondele.
  3. Spălaţi lămâia şi tăiaţi-o rondele.
  4. Tăiaţi ardeiul fâşii.
  5. Pregătiţi 2 bucăţi de hârtie de pergament (suficient de mare cât să prindă fiecare bucată de peşte şi legumele aferente).
  6. Ungeţi bucăţile de hârtie cu ulei.
  7. Faceţi un pat de felii de lămâie (vezi foto).
  8. Aşezaţi peştele.
  9. Adăugaţi rondele de praz, ardeiul şi verdeaţa.
  10. Pentru un gust special, dulce-caramelizat, presăraţi cu puţin zahăr.
  11. Asezonaţi cu sare şi piper.
  12. Adăugaţi uleiul de măsline.
  13. Stângeţi hârtia de pergament.
  14. Introduceţi la cuptor pentru 15 minute.
  15. Somonul înăbuşit cu legume en papillotte se serveşte fierbinte, direct în hârtie, cu garnituri pe bază de legume.

Timp de pregătire: 15 minute

Timp de gătire: 15 minute

Porții: 2

 

print