O reţetă simplă de somon cu legume la cuptor dar cu rezultate garantate. Carnea peştelui, gătită înăbuşit în hârtie de pergament, îşi păstrează toate sucurile fără a se usca şi, în plus, se lasă impregnată cu aromele legumelor adăugate. Excelent alături de garnituri pe bază de cartofi sau legume sotate, ideal alături de o maioneză de usturoi (Aioli). O reţetă cu tehnologie franţuzească şi gusturi suedeze.
Reţetă: Somon en papillotte
Ingrediente
- 2 fileuri de somon (a câte 130-150 grame)
- 1 lămâie
- 1/2 tulpină praz
- 1/2 ardei gras (preferabil roşu)
- 1 lingură pătrunjel tocat
- 1 lingură mărar tocat (opţional)
- 1 linguriţă de zahăr (opţional)
- sare
- piper
- 2-3 linguri ulei de măsline
Preparare
- Încingeţi cuptorul la 170 de grade (temperatură medie).
- Curăţaţi şi tăiaţi prazul rondele.
- Spălaţi lămâia şi tăiaţi-o rondele.
- Tăiaţi ardeiul fâşii.
- Pregătiţi 2 bucăţi de hârtie de pergament (suficient de mare cât să prindă fiecare bucată de peşte şi legumele aferente).
- Ungeţi bucăţile de hârtie cu ulei.
- Faceţi un pat de felii de lămâie (vezi foto).
- Aşezaţi peştele.
- Adăugaţi rondele de praz, ardeiul şi verdeaţa.
- Pentru un gust special, dulce-caramelizat, presăraţi cu puţin zahăr.
- Asezonaţi cu sare şi piper.
- Adăugaţi uleiul de măsline.
- Stângeţi hârtia de pergament.
- Introduceţi la cuptor pentru 15 minute.
- Somonul înăbuşit cu legume en papillotte se serveşte fierbinte, direct în hârtie, cu garnituri pe bază de legume.
Timp de pregătire: 15 minute
Timp de gătire: 15 minute
Porții: 2