Deşi – cum ar spune doctorul Alin Popescu – somonul nu e prima opţiune pentru un regim de viaţă hipocaloric, gătirea lui la abur şi servirea cu un sos rece pe bază de iaurt slab cu muştar reduce mult din caloriile pe care le-am atribui în mod normal unui astfel de preparat. O reţetă ideală pentru persoanele cu colesterol crescut, dar cu gust pentru oricine.

Porţii: 4

Timp de preparare: 30 de minute

Somon dietetic în sos de iaurt cu muştar

Ingrediente:

  • 4 cotlete de somon (sau fileuri)
  • 1 lingură de capere
  • 4 linguri sos de soia
  • 200 ml iaurt
  • 2 linguri de muştar
  • 1 lingură de mărar tocat
  • 1/2 lămâie
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Stropiţi cotletele de somon cu sos de soia.
  2. Puneţi cotletele de somon la fiert, în abur, împreună cu caperele zdrobite. Fierbeţi somonul cam 15-20 de minute.
    Dacă nu aveţi un vas special pentru fiert la aburi, puteţi fierbe somonul la cuptor într-o tavă unsă cu ulei, aşezată într-o tavă mai mare cu apă, şi acoperită cu folie de aluminiu.
  3. Amestecaţi iaurtul cu muştarul, zeama de lămâie, mărarul, sare şi piper.
  4. Serviţi somonul fiert la abur cu sosul de muştar şi garnituri de legume.

Somonul astfel preparat se serveşte fierbinte, iar sosul se serveşte rece sau la temperatura camerei.

Resturile de la această reţetă – somonul şi sosul – se pot amesteca pentru a obţine o pastă excelentă pentru tartine.

1 comentariu

Adaugă un comentariu: