Pentru cei care iubesc șnițelele dar și-au promis că renunță la prăjeli, iată soluția salvatoare: un șnițel la cuptor ce nu necesită prăjire. Un mod inovativ de a rumeni crusta aromată și ușor picantă.

Porții: 2

Timp de preparare: 30 minute + 2 ore pentru marinare

snitel-la-cuptor Ingrediente:

  • 1 piept de pui mare, dezosat și fără piele
  • 1 ceașcă de lapte degresat
  • 2 căței de usturoi
  • 1 vârf de linguriță de sare mare (grunjoasă)
  • piper negru, proaspăt măcinat
  • 200 grame pesmet
  • 1 linguriță boia de ardei (recomandare: boia afumată)
  • 1 linguriță oregano uscat
  • 1 linguriță de fulgi de chili
  • 1 linguriță pătrunjel uscat
  • 1 linguriță de ulei de măsline
  • parmezan

Preparare:

  1. Tăiați pieptul de pui în două, pe lungime. Bateți carnea ușor cu un ciocan de șnițele (acoperiți-o cu folie alimentară pentru a nu stropi și pentru a nu o rupe prea tare).
  2. Puneți laptele într-o farfurie adâncă și adăugați usturoiul presat, sare și piper proaspăt macinat. Puneți puiul în lapte și lăsați-l la marinat 2 ore.
  3. Într-o farfurie întinsă, puneți pesmetul pe care îl amestecați cu boiaua, pătrunjelul și oregano, dar și sare și piper.
  4. După ce s-a marinat, dați puiul prin pesmet.
    [tip] Dacă doriți un înveliș mai crocant, lăsați puiul la rece câteva minute pentru a permite pesmetului să se prindă bine. [/tip]
  5. Puneți puiul într-o tavă și stropiți-l, pe deasupra, cu foarte puțin ulei de măsline. Ca să nu se lipească, folosiți hârtie de copt sau tavă cu grătar deasupra.
  6. Dați tava la cuptor la foc puternic (200 grade) pentru 10 minute. Întoarceți puiul pe cealaltă parte până se rumenește.

Șnițelul de pui la cuptor se servește cald, cu puțin parmezan deasupra.

[tip] Dacă nu doriți să fie iute, renunțați la fulgii de chili. [/tip]

print

5 Comentarii

  1. Absolut delicioase. Multumiri pentru postare, am incercat-o deja de vreo 5 ori 🙂

  2. Am incercat reteta in seara asta. Sunt foarte bune! Prefer varianta asta decat cea clasica cu ou si prajite in ulei. E o varianta mai sanatoasa si permisibila mai ales daca esti la dieta. Cu siguranta am sa mai fac si renunt definitiv la varianta clasica,cu ou si prajeala, total nesanatos. Multumesc pentru reteta! 🙂 [in loc de parmezan am pus mozarella, sunt foarte bune si asa.]

  3. nu se foloseste ou deloc? nu il dam prin ou inainte de a-l trece prin pesmet? multumesc

  4. Rețeta de mai sus nu are ou. Dat fiind că puiul e marinat în lapte înainte, pesmetul se lipește ușor de carne.

Comments are closed.