Şnițel de pui la cuptor

Ți-a plăcut? Dă mai departe!Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on StumbleUpon

Pentru cei care iubesc șnițelele dar și-au promis că renunță la prăjeli, iată soluția salvatoare: un șnițel la cuptor ce nu necesită prăjire. Un mod inovativ de a rumeni crusta aromată și ușor picantă.

Porții: 2

Timp de preparare: 30 minute + 2 ore pentru marinare

snitel-la-cuptorIngrediente:

  • 1 piept de pui mare, dezosat și fără piele
  • 1 ceașcă de lapte degresat
  • 2 căței de usturoi
  • 1 vârf de linguriță de sare mare (grunjoasă)
  • piper negru, proaspăt măcinat
  • 200 grame pesmet
  • 1 linguriță boia de ardei (recomandare: boia afumată)
  • 1 linguriță oregano uscat
  • 1 linguriță de fulgi de chili
  • 1 linguriță pătrunjel uscat
  • 1 linguriță de ulei de măsline
  • parmezan

Preparare:

  1. Tăiați pieptul de pui în două, pe lungime. Bateți carnea ușor cu un ciocan de șnițele (acoperiți-o cu folie alimentară pentru a nu stropi și pentru a nu o rupe prea tare).
  2. Puneți laptele într-o farfurie adâncă și adăugați usturoiul presat, sare și piper proaspăt macinat. Puneți puiul în lapte și lăsați-l la marinat 2 ore.
  3. Într-o farfurie întinsă, puneți pesmetul pe care îl amestecați cu boiaua, pătrunjelul și oregano, dar și sare și piper.
  4. După ce s-a marinat, dați puiul prin pesmet.
    Dacă doriți un înveliș mai crocant, lăsați puiul la rece câteva minute pentru a permite pesmetului să se prindă bine.
  5. Puneți puiul într-o tavă și stropiți-l, pe deasupra, cu foarte puțin ulei de măsline. Ca să nu se lipească, folosiți hârtie de copt sau tavă cu grătar deasupra.
  6. Dați tava la cuptor la foc puternic (200 grade) pentru 10 minute. Întoarceți puiul pe cealaltă parte până se rumenește.

Șnițelul de pui la cuptor se servește cald, cu puțin parmezan deasupra.

Dacă nu doriți să fie iute, renunțați la fulgii de chili.

Ți-a plăcut? Dă mai departe!Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on StumbleUpon

Din aceeaşi oală

Comenteaza folosind profilul tau de facebook!

5 Responses to “Şnițel de pui la cuptor”

  1. Lorinne

    Absolut delicioase. Multumiri pentru postare, am incercat-o deja de vreo 5 ori :)

    Reply
  2. Ella

    Am incercat reteta in seara asta. Sunt foarte bune! Prefer varianta asta decat cea clasica cu ou si prajite in ulei. E o varianta mai sanatoasa si permisibila mai ales daca esti la dieta. Cu siguranta am sa mai fac si renunt definitiv la varianta clasica,cu ou si prajeala, total nesanatos. Multumesc pentru reteta! :) [in loc de parmezan am pus mozarella, sunt foarte bune si asa.]

    Reply
  3. andreea

    nu se foloseste ou deloc? nu il dam prin ou inainte de a-l trece prin pesmet? multumesc

    Reply
  4. cevabun

    Rețeta de mai sus nu are ou. Dat fiind că puiul e marinat în lapte înainte, pesmetul se lipește ușor de carne.

    Reply
  5. leny

    nu stiu dar mie mi s-a lipit de hartie si nu am putut sa-l intorc dar la gust e foarte bun.

    Reply

Leave a Reply