seringa_marinata

Nu e un capăt de lume dacă  nu o aveţi. În fond poate nici nu o veţi folosi atât de des. Dar câţi dintre prietenii dumneavoastră – care, poate, spre deosebire de dumneavoastră, au o maşină mai scumpă – se pot lăuda că au o seringă de marinată?!

Marinatele, amestecuri menite să frăgezează şi aromeze carnea, în special  cea care urmează a fi preparată la grătar, se dovedesc a fi ajutoare de nădejde ale celor care se luptă cu greutăţile bucătăriei. Dar ce faci când nu mai ştii cum să intri pe sub pielea animalului? Îţi cumperi o seringă şi injectezi marinata intramuscular.  Utilă în special pentru păsările mari (cum ar fi curcanul), vânatul sau pulpele cu os, seringa va duce marinata acolo  unde doriţi dumneavoastră, în profunzimea cărnii pentru a ajuta la frăgezirea şi aromarea ei mai uniformă.

Puteţi folosi o seringă clasică, cu un ac cât mai mare, evident sterilă (nefolosită şi sigilată) sau să investiţi într-o seringă special concepută în acest scop. Avantajele unei seringi de marinată profesională sunt materialele din care e construită (oţel inoxidabil şi plastic rezistent) şi, nu în ultimul rând, faptul că e refolosibilă. Şi, cum spuneam – că te poţi lăuda cu ea în faţa cititorilor.

print

2 Comentarii

  1. @bogdan – eu am gasit la un magazin de ustensile de bucatarie din mall-ul ala mare din militari (cel cu outleturi de langa kika). Au foarte multe chestii misto. Era cam scumpa…

Comments are closed.