Un peşte drag românului, gătit în maniera rafinată a francezului. O scrumbie preparată înăbuşit, “en papillote“, pentru a scoate sucurile deosebite ale acestui peşte gras, cu un gust şi o textură aparte. O scrumbie simplă, nature, pentru a păstra gustul autentic al peştelui.

Porţii: 4

Timp de preparare: 1 oră

Ingrediente:

  • 4 scrumbii
  • 4 foi de dafin
  • 4 linguri ulei de măsline
  • sare
  • piper

    sos:
  • zeama de 2 lămâie
  • 100 ml ulei de măsline extravirgin
  • 4 linguri pătrunjel verde tocat

Preparare:

Această reţetă se poate găti atât la cuptor cât şi la grătar.
  1. Încingeţi cuptorul la 200 de grade Cesius.
  2. Evisceraţi şi curăţaţi peştele.
  3. Pregătiţi 4 bucăţi de hârtie de pergament, suficient de mari cât să cuprindă peştele de cel puţin două ori.
  4. Ungeţi peştele cu ulei de măsline.
  5. Asezonaţi peştele cu sare şi piper.
  6. Introduceţi câte o foaie de dafin în fiecare peşte.
  7. Împachetaţi peştele în hârtie de pergament conform imaginilor din galeria foto.
  8. Gătiţi peştele la cuptor, plită sau grătar pentru 20-25 de minute.
  9. Faceţi sosul rece: amestecaţi sucul de lămâie cu uleiul de măsline, pătrunjelul, sare şi piper.
    Atenţie când scoateţi peştele la eventualii aburi pe care îi poate elibera îndepărtarea hârtiei de pergament.

Serviţi peştele cald, cu sucul din hârtie, şi garnituri de cartofi, legume, cartofi cu spanac, etc, stropit cu sosul de lămâie.

Dacă gătiţi scrumbia la grătar, hârtia îşi va schimba culoarea şi chiar se va pârli la suprafaţă. Nu vă faceţi griji atâta timp cât sucul peştelui este în siguranţă.

3 Comentarii

    • In orice supermarket respectabil.Da. E acelasi lucru. Un termen defineste materialul din care e facut (hartie de pergament) iar celalalt utilitatea (pentru copt)

Adaugă un comentariu: