La sfârşitul acestei săptămâni, sâmbătă, 17 septembrie 2011, în localitatea Saschiz din judeţul Mureş, va avea loc Sărbătoarea Rabarbărului. Pe parcursul întregii zile, la Hanul Cetăţii din centrul comunei, localnicii vor oferi spre degustare şi vânzare produse care au un singur numitor comun: rabarbărul (revent).

Localnicii promit să ofere dulceţuri şi compoturi de rabarăr, tarte şi prăjituri, îngheţate şi chiar mâncăruri care să aibă în compoziţie planta dulce-acrişoară pentru care locuitorii Târnavelor au o adevărată pasiune.

“Noi producem deja de câţiva ani dulceaţă de rabarbăr, care este una dintre cele mai căutate sortimente produse de noi, atât de către români dar, mai ales, de către turiştii străini. Rabarăbul este foarte important pentru cultura şi tradiţia acestei zone, motiv pentru care trebuie să-l sărbătorim cum se cuvine”, spune Anca Dalmasso, producător local de dulceţuri şi murături tradiţionale.

Proiectul saschizenilor a fost apeciat de către portalul ecomunitate.ro, cel care a oferit şi sprijin pentru materializarea acestuia.

print

1 comentariu

Comments are closed.