Un sandviş de vară, cu tot ceea ce înseamnă asta, excelent în zilele calde când gustările pe bază de carne par atât de nepotrivite. O compoziţie simplă, dar întotdeauna de efect.

Porţii: 2

Timp de preparare: 30 de minute

Ingrediente:

  • 1 vânătă mică
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 2 cepe verzi
  • 2 felii de telemea (sau feta)
  • 4 felii de pâine
  • 1 linguriţă oregano uscat
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Spălaţi vânăta şi îndepărtaţi-i codiţa.
  2. Tăiaţi vânăta în felii de aproximativ 5 milimetri, pe lungime.
  3. Curăţaţi ceapa de foile ofilite şi tăiaţi-o în 2 (sau 4, în funcţie de cât e de groasă), pe lungime.
  4. Stropiţi vinetele şi ceapa cu ulei de măsline.
  5. Asezonaţi uşor vinetele şi ceapa cu sare şi piper.
    Nu exageraţi cu sarea deoarece feta sau telemea sunt, de regulă, sărate.
  6. Frigeţi vinetele pe grătar, plită sau tigaie de teflon.
  7. Rumeniţi uşor şi feliile de pâine.
  8. Intercalaţi între feliile de pâine felii de vinete, telemea/feta şi ceapă verde.
  9. Presăraţi cu puţin oregano.

Sandvişul cu vinetele la grătar şi telemea se serveşte imediat, cu salată de roşii.

Adaugă un comentariu: