Nu mai e un secret că tonul se înţelege bine cu salata şi maioneza astfel încât apariţia acestui sandviş e cât se poate de naturală. Completarea dată de ardeiul copt nu poate decât să dea o notă bună, de gust, acestui sandviş rapid şi gustos.

Porţii: 2

Timp de preparare: 15 minute

Ingrediente:

  • 1 conservă fulgi de ton în ulei sau apă
  • 6 felii pâine toast
  • 3 linguri maioneza
  • 1 lingură de iaurt
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 lingură de muştar de Dijon
  • 4 frunze de salată sau o mână frunze de rucola
  • sare şi piper

Preparare:

  1. Prăjiţi feliile de pâine în toaster, pe grătar sau plită.
  2. Curăţaţi şi pisaţi usturoiul. Scurgeţi tonul de apa sau uleiul din conservă.
  3. Îndepărtaţi pieliţa ardeilor copţi, cotorul şi seminţele. Rupeţi ardeiul fâşii.
  4. Amestecaţi maioneza cu usturoiul, zeama de lămâie, iaurtul, muştarul, puţină sare şi piper.
  5. Ungeţi patru felii, pe o parte, cu maioneză amestecată cu muştar şi iaurt.
  6. Puneţi deoparte o lingură de maioneză cu usturoi şi restul amestecaţi-o cu tonul.
  7. Aşezaţi pe câte o felie o frunză de salată sau puţină rucola, ardei copt şi o lingură de ton amestecat cu maioneză.
  8. Acoperiţi cu cealată felie unsă cu maioneză cu muştar, poziţionată cu partea unsă în sus (vezi foto). Repetaţi operaţiunea şi acoperiţi cu ultima felie de pâine prăjită.

Serviţi sandvişul cu roşii şi felii de lămâie.

Sandvişurile se pot servi întregi sau tăiate, în două, pe diagonală. Înainte de a le tăia, pentru a le păstra unitatea, prindeţi-le cu scobitori jumătăţile, pe înălţime, înainte de tăiere.

Adaugă un comentariu: