Salata orientală de varză (a nu se confunda nici cu salata orientală şi nici cu salata de varză) este un dulce-acrişor-aromat în care, alături de varză, regăsim morcovul, algele şi/sau urechile de lemn, totul asezonat cu sos de soia, ulei de susan, ghimbir, zahăr şi oţet. O minunăţie!

Vezi aici și rețeta de Salată cu vită și vinegretă de susan. 

Reţetă: Salată orientală de varză cu urechi de lemn

salata-asiatica

Ingrediente:

  • 1 varză mică spre medie
  • 2 morcovi
  • 2 linguri de ciuperci urechi de lemn (uscate)
  • 1 căţel de usturoi
  • 2 linguri ulei de susan
  • oţet de orez sau din vin
  • 1 lingură zahăr
  • 4 linguri sos de soia
  • 1 linguriţă rasă pudră de ghimbir
  • 1 lingură seminţe de susan
  • sare
  • piper alb

Preparare:

  1. Puneţi la hidratat urechile de lemn în apă călduţă pentru 30 de minute.
  2. Curăţaţi varza şi tăiaţi-o fin. Frecaţi varza cu 1 lingură de sare şi lăsaţi-o să se înmoaie.
  3. Curăţaţi morcovul şi treceţi-l prin răzătoarea mare sau tăiaţi-l julienne (bastonaşe).
  4. Tăiaţi ciupercile hidratate fâşii.
  5. Faceţi pastă căţelul de usturoi cu puţină sare.
  6. Preparați sosul pentru salată: amestecaţi usturoiul cu sosul de soia, uleiul de susan, zahărul, pudra de ghimbir şi 4 linguri oţet.
  7. Stoarceţi varza şi amestecaţi-o cu morcovul şi urechile de lemn într-un castron încăpător.
  8. Asezonaţi cu amestecul aromat.
    [note]Cantităţile de zahăr/sos de soia/oţet/ulei de susan sunt orientative. Salata se asezonează după gust, în funcţie de dulceaţa ingredientelor.[/note]
  9. Acoperiţi şi lăsaţi la rece minim 30 de minute înainte de servire.

Timp de pregătire: 60 minute

Porţii: 4

print

1 comentariu

Comments are closed.