Salata orientală de varză (a nu se confunda nici cu salata orientală şi nici cu salata de varză) este un dulce-acrişor-aromat în care, alături de varză, regăsim morcovul, algele şi/sau urechile de lemn, totul asezonat cu sos de soia, ulei de susan, ghimbir, zahăr şi oţet. O minunăţie!

Vezi aici și rețeta de Salată cu vită și vinegretă de susan. 

Reţetă: Salată orientală de varză cu urechi de lemn

salata-asiatica

Ingrediente:

  • 1 varză mică spre medie
  • 2 morcovi
  • 2 linguri de ciuperci urechi de lemn (uscate)
  • 1 căţel de usturoi
  • 2 linguri ulei de susan
  • oţet de orez sau din vin
  • 1 lingură zahăr
  • 4 linguri sos de soia
  • 1 linguriţă rasă pudră de ghimbir
  • 1 lingură seminţe de susan
  • sare
  • piper alb

Preparare:

  1. Puneţi la hidratat urechile de lemn în apă călduţă pentru 30 de minute.
  2. Curăţaţi varza şi tăiaţi-o fin. Frecaţi varza cu 1 lingură de sare şi lăsaţi-o să se înmoaie.
  3. Curăţaţi morcovul şi treceţi-l prin răzătoarea mare sau tăiaţi-l julienne (bastonaşe).
  4. Tăiaţi ciupercile hidratate fâşii.
  5. Faceţi pastă căţelul de usturoi cu puţină sare.
  6. Preparați sosul pentru salată: amestecaţi usturoiul cu sosul de soia, uleiul de susan, zahărul, pudra de ghimbir şi 4 linguri oţet.
  7. Stoarceţi varza şi amestecaţi-o cu morcovul şi urechile de lemn într-un castron încăpător.
  8. Asezonaţi cu amestecul aromat.
    Cantităţile de zahăr/sos de soia/oţet/ulei de susan sunt orientative. Salata se asezonează după gust, în funcţie de dulceaţa ingredientelor.
  9. Acoperiţi şi lăsaţi la rece minim 30 de minute înainte de servire.

Timp de pregătire: 60 minute

Porţii: 4

printează

1 comentariu

Adaugă un comentariu: