Chiar și celor mai carnivori dintre noi ni se face poftă de salată, măcar din când în când.
Mai ales când dă căldura și grătarele se țin lanț în fiecare sfârșit de săptămână, iar mersul la iarbă verde nu rămâne fără urmări și ne face poftă de verdețuri proaspete.

O salată mare, la propriu, într-un bol încăpător, pentru toți mesenii.  Să dea culoare în farfurie lângă orice cărnuri aburinde de la atâta lemn și cărbune.

Porții: 6

Timp de preparare: 10 minute

Ingrediente:

  • 1 salată verde, mare
  • 6 roșii
  • 3 castraveți lungi
  • 3 ardei kapia
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 1 lămâie
  • ulei de măsline din belșug
  • sare

Preparare:

  1. Spălați salata verde, frunză cu frunză, sub jet de apă rece. Rupeți frunzele de salată sau tăiați-le într-un bol încăpător. Presărați puțină sare.
  2. Spălați roșiile, castraveții, ardeii și ceapa verde. Tăiați-le și puneți-le în bolul de salată. Presărați din nou sare peste ele.
  3. Stoarceți zeama de la o lămâie peste salată și turnați ulei de măsline extra-vergine din belșug. Lăsați salata puțin la rece să se macereze.

Merge de minune lângă orice carne la grătar.

salata_de_vara_02

Puteți folosi sos vinegretă la această salată în loc de lămâie, dacă preferați oțetul. De asemenea, puteți adăuga sau schimba ingrediente cu altele de sezon: ridichi, ardei gras, etc. 

Vezi și dressinguri pentru salată.

3 Comentarii

Adaugă un comentariu: