O salată proaspătă şi totodată consistentă, excelentă în orice perioadă a anului.  Mugurii de ridiche japoneză*, cu gustul lor proaspăt-picant, sunt cei care dau acestei salate un caracter aparte.

Porţii: 2

Timp de preparare: 25 de minute

Ingrediente:

  • 1 conservă de ton bucăţi (180 gr., în suc propriu sau ulei)
  • 1 ou
  • 8 -10 frunze de salată verde
  • 2 roşii medii
  • 1/2 castravete lung
  • 4 cepe verzi tinere
  • 4 linguri boabe de fasole roşie fiartă (din conservă)
  • 4 linguri muguri de ridiche japoneză
  • 6 linguri vinegretă
  • 1/2 lămâie
  • piper proaspăt măcinat

Preparare:

  1. Fierbeţi oul mediu spre tare (8-9 minute de când fierbe apa). Puneţi oul fiert imediat în apă rece şi lăsaţi-l să se răcească în ea pentru a facilita decojirea.
  2. Decojiţi oul şi tăiaţi-l în felii subţiri.
  3. Clătiţi boabele de fasole cu apă rece.
  4. Tăiaţi tulpinile de ceapă verde în patru, pe lungime.
  5. Tăiaţi fâşiile de salată verde, spălate şi zvântate, în fâşii de 2 degete grosime.
  6. Tăiaţi roşiile în cuburii sau felii mărişoare.
  7. Tăiaţi castraveţii în cuburi cu latura de 2-2,5 centimetri.
  8. Aşezaţi salata într-un strat pe două farfurii de servire.
  9. Adăugaţi roşiile şi castraveţii.
  10. Adăugaţi ceapa şi oul.
  11. Adăugaţi tonul scurs.
  12. Adăugaţi, în mijlocul farfuriei, boabele de fasole (vezi foto).
  13. Presăraţi mugurii de ridiche japoneză.
  14. Stropiţi tonul cu vinegretă.
  15. Adăugaţi piper proaspăt măcinat.
  16. Decoraţi cu bucăţi de lămâie.

Salata de ton cu muguri de ridiche japoneză se serveşte imediat.

[note]

*Mugurii de ridiche japoneză încolţesc în 6-7 zile, în apă sau suport special. Seminţele de ridiche japoneză se comercializează în magazinele de plante sau în cele naturiste. [/note]


print