Această salată, gustoasă şi consistentă, face parte din tradiţia italiană a mâncatului bine. Combinând elementele mării cu cele ale Pământului, salata de ton cu boabe de fasole poate părea inedită pentru gusturile noastre, fără să fie însă nicio clipă stridentă. Potrivită oricând, dar excepţională la o petrecere, deoarece este şi mai bună după ce ingredientele petrec câteva ore, împreună, la frigider.

Porţii: 2

Timp de preparare: 15 minute

fasolecuton2 Ingrediente:

  • 500 grame fasole albă, cu bob mare (fiartă sau din conservă)
  • 250 grame de ton din conservă
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 3 linguri de oţet balsamic
  • 1 ceapă roşie de dimensiuni medii (sau 2 cepe verzi)
  • 1 lingură frunze de mărar sau busuioc tocate
  • 1 pahar de măsline  mici (opţional)
  • sare şi piper

Preparare:

  1. Clătiţi bine, cu apă rece, boabele de fasole. Lăsaţi-le la scurs. Scurgeţi carnea de peşte de lichidul în care a fost conservată. Curăţaţi ceapa şi tocaţi-o dacă folosiţi ceapă roşie, sau tăiaţi-o rondele subţiri dacă folosiţi ceapă verde.
  2. Într-un bol adânc amestecaţi ceapa, fasolea şi tonul. Adăugaţi verdeaţa, oţetul, uleiul, sarea şi piperul.
  3. Introduceţi bolul la rece minim 30 de minute înainte de servire.

Salata de ton cu fasole se consumă rece, cu felii de pâine prăjită.

Dacă folosiţi ton în ulei reduceţi cantitatea de ulei adăugată în salată şi adăugaţi 1-2 linguri din uleiul din conservă.
Ca o observaţie generală: nu calculaţi niciodată ingredientele din conservă în funcţie de cantitatea acesteia ci doar de masa netă a produsului conservat (fără lichidul de conservare).

Adaugă un comentariu: