O salată proaspătă şi săţioasă, în care consistenţa acestor cereale minune se completează cu carnea dulce-acrişor parfumată a grepfrut-ului, asezonat cu stafide şi chives (cozi de ceapă verde). Salata de quinoa cu grepfrut este o combinaţie simplă şi rapidă ce se pretează la a fi consumată ca atare sau ca garnitură pentru fripturi.

Vezi aici rețeta de Salată picantă cu pui, piersici și nuci.

Reţetă: Salată de quinoa cu grepfrut și stafide

salata-quinoa-_08

Ingrediente:

  • 400 grame quinoa
  • 1 litru supă de legume (sau de pui)
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 rulou de scortisoara
  • 1 lingură rasă coajă de lămâie
  • 2-3 fructe grepfrut roşu
  • 150 grame stafide aurii
  • 2 linguri cepșoară (chives) tăiată mare (sau cozi de ceapă verde)

Preparare:

  1. Puneţi la fiert supa împreună cu ruloul de scorţişoară pentru 5 minute.
  2. Spălaţi quinoa în câteva ape reci.
  3. Scoateţi ruloul de scorţişoară din supă, dați focul mic şi adăugaţi quinoa amestecând constant.
  4. Adăugaţi uleiul de măsline şi coaja de lămâie. Acoperiţi şi fierbeţi la foc mic 18-20 de minute.
  5. Trageţi quinoa de pe foc şi lăsaţi-o să se răcească acoperită până absoarbe tot lichidul.
  6. Curăţaţi grepfrutul de coajă şi de pieliţele albe. Dacă feliile de fruct sunt mari, tăiaţi-le în două.
  7. Amestecaţi quinoa răcită şi afânată cu o furculiţă cu grepfrutul, stafidele şi cepșoara.
  8. Salata de quinoa cu grepfrut şi stafide se serveşte la temperatura camerei sau rece.


Timp de pregătire
: 5 minute(s)

Timp de gătire: 25 minute(s)

Porții: 4-6

print

3 Comentarii

  1. Am facut-o ieri. FABULOASA!!! merci mult de reteta.
    chiar imi place quinoa – nu stiu daca nu e asa buna ca e fiarta in supa, cred ca ii da un gust deosebit ca daca era doar in apa nu stiu cat de gustoasa ar fi fost
    si foarte satioasa salata asta

Comments are closed.