Bucătăria românească, din păcate, nu excelează în salate. Şi asta nu din lipsa ingredientelor locale. Dovadă stă salata de mai jos – salată de fasole verde cu verdeață și telemea. Dietetică, uşoară şi extrem de gustoasă. Încercaţi-o!

[readalso] Vezi aici și rețeta de: Fasole verde cu roșii. [/readalso]

Reţetă: Salată de fasole verde cu verdeață și telemea

salata de pastai cu verdeaţă şi telemea

Ingrediente:

  • 500 grame păstăi de fasole
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 4 linguri ulei
  • 2 linguri oţet din vin
  • 2 linguri pătrtunjel tocat
  • 2 linguri mărar tocat
  • 1 lingură zdravănă ceapă roşie tăiată cubuleţe mici (opţional)
  • 200 grame telemea

Preparare:

  1. Puneţi la fiert 6 litri de apă cu 3 linguri rase de sare.
  2. Până fierbe apa pregătiţi păstăile: tăiaţi capetele şi aruncaţi-le; tăiaţi fasolea în bucăţi lungi de aproximativ 3 degete; spălaţi păstăile în mai multe ape reci.
  3. Când apa clocoteşte, adugaţi păstăile scurse şi acoperiţi.
  4. Fierbeţi aproximativ 15-20 de minute, până când păstăile au fiert dar au rămas ferme.
  5. Scurgeţi fasolea şi lăsaţi-o în apă foarte rece. Dacă aveţi, adăugaţi câteva cuburi de gheaţă.
  6. După ce s-a răcit, scurgeţi fasolea de apă.
  7. Faceţi pastă căţeii de usturoi împreună cu o lingură rasă de sare grunjoasă (mai puţină dacă e fină).
    [warning]Dacă telemeaua este sărată, desăraţi-o sau nu mai folosiţi sare la salată.[/warning]
  8. Amestecaţi usturoiul cu uleiul, oţetul, mărarul şi pătrunjelul tocat, ceapa roşie tăiată în cubuleţe mici.
  9. Amestecaţi păstăile bine scurse cu amestecul de ulei aromat.
  10. Asezonaţi cu sare şi piper după gust.
  11. Introduceţi la rece până la servire.

Timp de pregătire: 15 minute

Timp de gătire: 25 minute

Porții: 2

[tip]Salata de păstăi cu telemea şi verdeaţă este mai gustoasă după ce stă la rece 30 de minute.[/tip]

Serviţi salata cu telemea sfărămată desasupra.

print

2 Comentarii

  1. Aprecieri pentu site.Super reteta de salata de fasole verde.Rapida si hranitoare,doar ca aici in Spania nu exista fasolea galbena de acasa…asa ca am facut-o cu pastai…o bunaciune.Abrazos.

  2. Asta vara am fost in Franta 2 saptamini, ocizae cu care l-am vizitat pe fostul manager de HR de la fostul loc de munca. E francez, locuieste zona Bordeaux. Anyway, i-am facut cadou 6 sau 8 sticle de vin romanesc, de genul Prince Matei, Prince Mircea. Nici picat cu ceara nu ar fi recunoscut ca vinul este f bun. Este o mindrie nationala cu care nu te poti lupta, Nu emit pareri despre mincarea romaneasca pe care o detest sub orice forma, insa pentru o persoana ca tine care gateste cu pasiune bucatarie romaneasca, e o ocizae extraordinara sa gatesti romaneste with a twist (cum e si reteta asta). Nu cred ca putem iesi la inaintare cu retete trecute prin comunism- mult ulei si sare ca sa ascunda adevaratul gust. Daca ai pus scortisoara, si alte bobite :), foarte bine. Aceasta e noua bucatarie romanesca, pastram ce e bun, bio si real vintage si aruncam sarea, uleiul, rintasul. Exista un site francez cusine des terroirs, check it out. Retete vechi frantuzesti reinventate. Cred ca I’ll am si eu in blog roll in Lemon Love Notes. Sincer, m-am ingrozit cind am citit comentariile Anei, wow, sint multe lucruri in bucatarie pe care trebuie sa le urmezi, dar de cele mai multe ori mai si cream retete noi, nu 🙂

Comments are closed.