O salată (să o  numim cu indulgenţă aşa) simplă, din aceeaşi ramură cu salata de vinete, o cremă tartinabilă, ideală pentru gustări. Încercaţi salata de conopidă pentru a umple roşii sau alte legume pentru mese festive.

Porţii: 8

Timp de preparare: 1 oră

Ingrediente:

  • 1 conopidă medie
  • 4 linguri de maioneza
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 1 căţel de usturoi (opţional)
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Puneţi la fiert o oală cu apă şi puţină sare.
  2. Desfaceţi conopida bucheţele.
  3. Puneţi conopida la fiert până se pătrunde bine.
  4. Scoateţi conopida şi lăsaţi-o la scurs până se răceşte.
  5. Tocaţi din furculiţă sau pasaţi conopida. Scurgeţi-o de excesul de apă.
  6. Amestecaţi conopida cu maioneză, zeamă de lămâie, sare şi piper după gust.
  7. Opţional, numai dacă doriţi un gust mai puternic, puteţi răzui fin un căţel de usturoi şi să-l adăugaţi în salată.

Salata de conopidă cu maioneză se serveşte tartinată pe felii de pâine prăjită.

Pentru o variantă light, amestecaţi conopida pasată cu iaurt, sare şi piper.

3 Comentarii

Adaugă un comentariu: