Salata de cartofi se regăseşte în multe locuri şi în multe feluri. Extrem de populară în Statele Unite unde a fost dusă de către germani în paralel cu olandezii, salata de cartofi este însoţitorul perfect al cărnii preparate la grătar. Contrastul dintre salata răcoroasă şi carnea încinsă poate da dureri de dinţi – vezi reclamele la produsele de profil – dar niciodată dureri de cap dacă aveţi musafiri.

Prezenta variantă reprezintă un mod simplu şi inspirat de a folosi sosul de muştar cu tarhon.

Porţii: 4

Timp preparare: 30 minute

salata-de-cartofi Ingrediente:

  • 1 kilogram de cartofi (ideal roşii şi noi)
  • 3 castraveţi muraţi, potrivit de mari
  • 1 ceapă roşie
  • 100 de mililitri de sos de muştar cu tarhon
  • 200 grame de maioneza
  • sare şi piper

Preparare:

  1. Se spală cartofii, se taie în bucăţi potrivit de mari şi se pun la fiert în apă cu sare. Cartofii se fierb la foc mic aproximativ 20 de minute. Pentru a preveni sfărâmarea lor, adăugaţi în apă două linguri de ulei.
  2. După ce au fiert, clătiţi cartofii cu apă rece. Tocaţi ceapa şi tăiaţi castraveţii în bucăţi potrivite.
  3. Într-un bol – suficient de adânc pentru toate ingredientele – amestecaţi cartofii cu ceapa, castraveţii muraţi, sosul de tarhon şi maioneza. Săraţi şi piperaţi după gust.

Salata de cartofi se serveşte rece, alături de fripturi sau ca atare.

[tip]Salata de cartofi este mai bună după ce stă două ore la rece pentru ca toate ingredientele, în special cartofii, să se impregneze cu gustul sosului.[/tip]

[warning]Pentru un aspect cât mai estetic al salatei de cartofi, atenție la amestecarea ingredientelor în bol. Folosiți o lingură de lemn pentru a nu sfărâma cartofii.[/warning]

print

1 comentariu

Comments are closed.