O salată de cartofi noi cu un aer primăvăratec, poaspătă şi relativ uşoară. Preparaţi-o pentru zilele calde pentru a vă răcori cu sosul ei de iaurt, înviorat cu hrean. Poate fi o gustare sățioasă sau chiar o garnitură pentru fripturi din carne slabă.

Vezi aici și Salată de salată orientală de post. 

Reţetă: Salată de cartofi noi cu iaurt și hrean

salata de cartofi noi cu iaurt si hrean

Ingrediente:

  • 1 kilogram cartofi noi
  • 200 ml iaurt
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură hrean cu smântână
  • 1/2 ceapă roşie sau 1 lingură ceapă verde/chives
  • 2 linguri pătrunjel tocat fin
  • piper proaspăt măcinat
  • sare

Preparare:

  1. Spălaţi cartofii şi fierbeţi-i în apă cu puţină sare timp de 10-15 minute. Verificaţi dacă sunt pătrunşi cu o fuculiţă.
  2. Curăţaţi ceapa roşie şi tocaţi-o mărunt.
  3. Preparaţi un dressing din iaurt, cu hreanul cu smântână şi uleiul de măsline.
  4. Adăugaţi ceapa roşie (sau cea verde) şi pătrunjelul tocat.
  5. Scurgeţi cartofii şi tăiaţi-i în jumătate sau sferturi, în funcţie de mărime.
  6. Puneţi cartofii răciţi într-un castron şi amestecaţi-i cu dressingul.
  7. Asezonaţi cu sare şi piper proaspăt măcinat.
  8. Salata de cartofi noi, cu iaurt şi hrean se serveşte rece sau la temperatura camerei.

Timp de pregătire: 15 minute

Timp de gătire: 15 minute

Porții: 4

[tip]Salata este mai bună după ce a stat minim 30 de minute la rece.[/tip]

print

1 comentariu

Comments are closed.