O salată rapidă, tartinabilă, potrivită pentru oricând, dar mai ales pentru momentele speciale când aveţi invitaţi. Liantul nevăzut al acestei salate este nevinovatul dar indispensabilul căţel de usturoi, cel care face lipeala dintre crema de avocado şi bucăţelele de somon afumat. Ceapa, verde sau roşie, este un atu în plus pentru această gustare minunată.

Porţii: 4

Timp de preparare: 20 de minute

Salată de avocado cu somon afumat Ingrediente:

  • 3 avocado (bine copt)
  • 200 grame somon afumat
  • 2 cepe verzi (sau 1 ceapă roşie mică)
  • 1 căţel de usturoi
  • 3 linguri de maioneza
  • 1 lămâie
  • 1 lingură mărar tocat (opţional)
  • sare
  • piper proaspăt măcinat

Preparare:

  1. Curăţaţi avocado de coajă şi îndepărtaţi sâmburii.
  2. Curăţaţi şi tocaţi mărunt ceapa verde sau roşie.
  3. Curăţaţi căţelul de usturoi şi răzuiţi-l foarte fin.
  4. Extrageţi sucul din lămâie.
  5. Tăiaţi cubuleţe mici sau zdrobiţi cu furculiţa pulpa de avocado.
  6. Tăiaţi somonul în cubuleţe mici.
  7. Într-un vas adânc, amestecaţi pulpa de avocado cu cubuleţele de somon.
  8. Adăugaţi ceapa tocată, usturoiul, sucul de lămâie, maioneza, opţional mărarul, sare şi piper după gust.
  9. Introduceţi vasul la rece până în momentul servirii.

Salata de avocado cu somon afumat se serveşte cu felii de pâine prăjită sau cu biscuiţi săraţi.

Salata este mai bună după ce stă cel puţin 30 de minute la rece pentru a permite usturoiului şi cepei să-şi elibereze aroma.
printează

1 comentariu

Adaugă un comentariu: