O salată de legume, dar cu gust de grătar! Potrivită ca salată lângă cărnuri tocmai fripte la cărbune, salata asta ușurică folosește vinetele coapte, altfel decât în veșnica noastră combinație cu ceapă și maioneză.
Se poate categorisi și ca garnitură.

Porții: 2

Timp de preparare: 45 de minute

salataardeivinete

Ingrediente:

  • 2 vinete potrivite
  • 6 ardei kapia
  • ulei de măsline
  • 1 lămâie
  • pătrunjel verde (după gust)
  • sare și piper

Mod de preparare:

  1. Se pun la copt – pe grătar sau în cuptor – vinetele și ardeii (întregi).
  2. Se întorc pe toate părțile pentru a se coace uniform; în funcție de cât de tare este focul sau jarul, ardeii și vinetele se întorc după ce fac bășici pe coajă și se înmoaie.
  3. După ce s-au copt, se lasă la răcorit într-un castron acoperit (se curăță mai ușor).
  4. Se curăță de coajă vinetele și ardeii (ardeii se curăță și de semințe) și se toacă în bucăți mari.
  5. Se amestecă bucățile de vinete și ardei cu ulei de măsline, sare și piper (după gust). Se stoarce zeama de la o lămâie.

Se servește rece și răcoroasă.

_____________________________

print

4 Comentarii

  1. Salut!

    Am si eu doua comentarii:
    – lipseste un i in cuvintul “ardeii” de sus, de la pct. 1 (cred ca suna mai coerent “vinetele si ardeii”
    – la pct. 3 – eu obisnuiesc sa inabus numai ardeii. Vinetele le curat cit mai repede si le pun la scurs, caci inabusite in castron ramin cam amare.
    Nu c-as fi mare bucutareasa… dar daca tot invitati la comentarii 🙂 🙂 🙂
    O zi buna!
    Alex

  2. Alex, s-a corectat! Multumim de atentionare. Cu vinetele, este foarte adevarat ca se amarasc daca le lasi mult; sugestia e sa le tii sub capac pana aduni tot de pe gratar si te apuci sa le cureti – mai ales pentru cei cu maini mai sensibile. Pofta mare!

Comments are closed.