Andivele au o predispoziţie specială pentru a se asocia cu peştele şi fructele de mare. Iată-le în această salată proaspătă, alături de somon crocant, într-un sos primăvăratec pe bază de maioneză şi iaurt cu verdeţuri. Minunată pentru o gustare rapidă sau o petrecere – salata de andive cu somon.

[readalso]Vezi aici și rețeta de: Salată niçoise. [/readalso]

Reţetă: Salată de andive cu somon

salata-andive

Ingrediente:

  • 2 andive
  • 130 grame file de somon
  • 1 lămâie
  • 2 linguri de maioneză
  • 2 linguri de iaurt bine scurs de zer
  • 2 linguri codiţe de ceapă tocate fin
  • 1 lingură pătrunjel tocat fin
  • 1 lingură de mărar tocat fin
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1/2 căţel de usturoi
  • sare
  • piper alb

Preparare:

  1. Extrageţi sucul de lămâie.
  2. Încingeţi uleiul într-o tigaie neaderentă.
  3. Adăugaţi şi rumeniţi somonul. Desfaceţi-l cu o lingură de lemn pentru a obţine fulgi crocanţi de somon (vezi foto).
  4. Scoateţi somonul şi lăsaţi-l să se răcească pe un şervet de hârtie.
  5. Îndepărtaţi cotorul şi desfaceţi andivele.
  6. Tăiaţi andivele în bucăţi cu latura de 2-3 centimetri şi stropiţi-le cu o lingură de zeamă de lămâie.
  7. Amestecaţi maioneza cu iaurtul, pătrunjelul, mărarul şi codiţele de ceapă şi jumătate de căţel de usturoi făcut pastă fină.
  8. Asezonaţi cu sare, piper alb şi puţină lămâie în sosul de maioneză cu iaurt.
  9. Adăugaţi sosul peste andive.
  10. Presăraţi cu somon crocant.

Timp de pregătire: 10 minute

Timp de gătire: 15 minute

Porții: 2

Salata de andive cu somon se serveşte rece sau la temperatura camerei.

[tip]În acelaşi fel se poate prepara salata cu creveţi mici decorticaţi în locul fulgilor de somon.[/tip]

print

6 Comentarii

  1. clar ca crud,avem aici in borcanel,somon afumat,tocat (sau sfarimat,nu stiu cum se zice!) si asta ar merge cu andiva!
    multumesc pt raspuns!
    numai bine!

Comments are closed.