O salată consistentă în a cărui rol principal joacă fâşiile subţiri din friptură de vită (preparată la grătar sau dintr-o altă friptură), desăvârşită de vinegreta cu arome distincte de susan.  O întâlnire veselă dintre Orient şi Occident.

Porţii: 2

Timp de preparare: 30 de minute

Ingrediente:

  • 400 grame vrăbioară de vită
  • 2 mâini amestec de salată
  • 4 roşii medii
  • 2 linguri oţet din vin
  • 6 linguri ulei de floarea soarelui (plus 2 linguri pentru uns carnea)
  • 1 linguriţă rasă de muşar
  • 1 linguriţă ulei de susan
  • 1 lingură seminţe de susan
  • sare
  • piper
    [note]Pentru această salată nu este recomandat uleiul de măsline deoarece gustul său specific intră în “conflict” cu cel de susan.[/note]

Preparare:

  1. Ungeţi bucata de vrăbioară cu ulei de măsline şi asezonaţi-o cu sare şi piper.
  2. Frigeţi carnea pe toate părţile la temperatură mare (cam 2 minute pe fiecare parte, în funcţie de grosimea ei) pentru a o frige mediu.
  3. Lăsaţi carnea să se răcorească.
  4. Pregătiţi mixtul de salată în farfuriile de servire.
  5. Spălaţi, ştergeţi şi tăiaţi roşiile în bucăţi potrivite. Adăugaţi roşiile peste salată.
  6. Faceţi o vinegretă din 6 linguri de ulei, muştar, ulei de susan şi oţet. Puneţi toate ingredientele împreună cu puţină sare şi piper într-un borcan cu capac, acoperiţi şi agitaţi.
  7. Împărţiţi vinegreta în cele două farfurii de servire.
  8. Tăiaţi carnea în fâşii subţiri cu un cuţit bine ascuţit şi aranjaţi-o de jur împrejurul salatei.
  9. Presăraţi cu seminţe de susan.

Salata cu friptură de vită şi vinegretă cu susan se serveşte rece sau la temperatura camerei.

print

4 Comentarii

  1. Cum vine asta? Nu se recomanda uleiul de masline dar in reteta se intrebuinteaza la “Preparare”!!! Ridicol!!!

Comments are closed.