Cu salatele este o întreagă filosofie. Pe cât de multe combinații de ingrediente există, pe atât de puține feluri de salată obișnuim să mâncăm.
Există o categorie de salate, însă, care merită toată atenția – salatele ce reprezintă o masă în sine, salate sățioase ce asigură necesarul de nutrienți până seara la cină. Sunt ușor de preparat și la fel de bogate în combinații.
Rețeta de salată cu șuncă și paste este o asemenea salată, dar pastele trebuie să fie fierte al dente și servite imediat după fierbere.

Porții: 2

Timp de preparare: 15 minute

salata-cu-paste Ingrediente:

  • 1 castravete lung
  • 1 roșie cărnoasă
  • 2 ardei grași (roșii)
  • 70 gr șuncă slabă (jamon york, prosciutto cotto, șuncă de praga etc)
  • 50 gr de paste tubulare, scurte (de orice tip) – vezi tipuri de paste
  • dressing la alegere

Preparare:

  1. Fierbeți pastele al dente. Scurgeți-le bine de apă.
  2. Tăiați legumele cuburi. Puneți-le într-un bol de salată.
  3. Peste legume, adăugați pastele și șuncă tăiată tot cuburi (cam de aceeași mărime ca legumele). Amestecați ușor.
  4. Adăugați dressingul – puteți alege o variantă simplă cu vinegretă, sau puteți alege un dressing mai consistent – dressing italian, dressing thousand island sau chiar vinegretă neagră.

Salata cu șuncă și paste se servește rece.

print