O salată inedită, potrivită pentru orice sezon, uşoară şi totodată consistentă datorită prezenţei granulelor de quinoa care dau nota distinctă a acestui preparat.

Porţii: 2

Timp de preparare: 30 de minute

Ingrediente:

  • 2 conserve de ton bucăţi (160 grame/bucată)
  • 1/2 salată iceberg
  • 200 grame quinoa
  • 8 castraveciori muraţi
  • 1/2 lămâie
  • 1/2 ceapă roşie
  • 1 ardei iute roşu (opţional)
  • 1 lingură muştar
  • 2 linguri mărar tocat
  • 3 linguri ulei de măsline
  • sare
  • piper

 

plus

  • 2 căni de supă (legume sau pui) sau apă
  • coaja de la 1 lămâie
  • 1 rulou scortisoara

Preparare:

  1. Puneţi la fiert supa sau apa în care adăugaţi partea galbenă a cojii de lămâie şi ruloul de scorţişoară. Lăsaţi să fiarbă 5 minute şi îndepărtaţi coaja de lămâie şi scorţişoara.
  2. Adăugaţi şi fierbeţi quinoa timp de 15 minute.
  3. Strecuraţi quinoa şi lăsaţi-o să se răcească.
  4. Tocaţi fin ceapa şi castraveciorii.
  5. Scurgeţi tonul.
  6. Extrageţi sucul de lămâie.
  7. Îndepărtaţi seminţele ardeiului iute şi tocaţi-l fin.
  8. Tocaţi mărarul.
  9. Tăiaţi salata în pătrate cu latura de 3 centimetri.
  10. Amestecaţi quinoa răcită cu salata, zeama de lămâie, uleiul de măsline, muştarul, ardeiul iute, castraveciorii, mărarul,  tonul şi ceapa roşie.
  11. Asezonaţi cu sare şi piper.
  12. Împărţiţi salata în 2 vase pentru servire.

Salata cu quinoa şi ton se serveşte rece sau la tempertura camerei.

print

1 comentariu

  1. Reteta e foarte gustoasa si foarte usor de preparat o recomand cu caldura.
    Daca imi permiteti sa va dezvalui un secret incercati sa o pregatiti cu produse 100% naturale sau bio, cumparate de la tarani sau magazine de profil, o sa aiba alta savoare.

Comments are closed.