O salată inedită, potrivită pentru orice sezon, uşoară şi totodată consistentă datorită prezenţei granulelor de quinoa care dau nota distinctă a acestui preparat.
Porţii: 2
Timp de preparare: 30 de minute
Ingrediente:
- 2 conserve de ton bucăţi (160 grame/bucată)
- 1/2 salată iceberg
- 200 grame quinoa
- 8 castraveciori muraţi
- 1/2 lămâie
- 1/2 ceapă roşie
- 1 ardei iute roşu (opţional)
- 1 lingură muştar
- 2 linguri mărar tocat
- 3 linguri ulei de măsline
- sare
- piper
plus
- 2 căni de supă (legume sau pui) sau apă
- coaja de la 1 lămâie
- 1 rulou scortisoara
Preparare:
- Puneţi la fiert supa sau apa în care adăugaţi partea galbenă a cojii de lămâie şi ruloul de scorţişoară. Lăsaţi să fiarbă 5 minute şi îndepărtaţi coaja de lămâie şi scorţişoara.
- Adăugaţi şi fierbeţi quinoa timp de 15 minute.
- Strecuraţi quinoa şi lăsaţi-o să se răcească.
- Tocaţi fin ceapa şi castraveciorii.
- Scurgeţi tonul.
- Extrageţi sucul de lămâie.
- Îndepărtaţi seminţele ardeiului iute şi tocaţi-l fin.
- Tocaţi mărarul.
- Tăiaţi salata în pătrate cu latura de 3 centimetri.
- Amestecaţi quinoa răcită cu salata, zeama de lămâie, uleiul de măsline, muştarul, ardeiul iute, castraveciorii, mărarul, tonul şi ceapa roşie.
- Asezonaţi cu sare şi piper.
- Împărţiţi salata în 2 vase pentru servire.
Salata cu quinoa şi ton se serveşte rece sau la tempertura camerei.
Reteta e foarte gustoasa si foarte usor de preparat o recomand cu caldura.
Daca imi permiteti sa va dezvalui un secret incercati sa o pregatiti cu produse 100% naturale sau bio, cumparate de la tarani sau magazine de profil, o sa aiba alta savoare.
Comments are closed.