O salată de toamnă-iarnă deosebită, bogată şi suculentă, complexă şi hrănitoare – salată cu gorgonzola, pere și nuci. Consistenţa onctuoasă a brânzei gorgonzola este completată de textura specifică a nucilor şi carnea tare a perelor. Dacă aveți și câțiva muguri de ridiche pentru contrast ar fi și mai bine.

Reţetă: Salată cu gorgonzola, pere și nuci

Salată cu gorgonzola, nucă şi pară

Ingrediente:

  • 1 salată iceberg
  • 80 grame miez de nucă
  • 150 grame gorgonzola
  • 1 pară
  • 2 linguri muguri de ridiche (opţional)

pentru vinegretă

  • 3 linguri oţet de mere (cidru)
  • 9 linguri ulei de nucă sau floarea soarelui
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Tăiaţi salata şi împărţiţi-o în 2 farfurii de servire.
  2. Curăţaţi para şi tăiaţi-o în cuburi sau felii mărişoare şi adăugaţi-le în farfurii.
  3. Alegeţi nuca de eventualele resturi de lemn şi adăugaţi-o în farfurii.
  4. Rupeţi gorgonzola bucăţi şi adăugaţi-o împreună cu mugurii de ridiche în farfurii.
  5. Puneţi într-un borcan cu capac uleiul, oţetul, 1 linguriţă de sare şi 1 vârf de cuţit de piper proaspăt măcinat.
  6. Puneţi capacul şi agitaţi.
  7. Turnaţi vinegreta peste salată şi serviţi.

Timp de pregătire: 15 minute

Porții: 2

Salata cu gorgonzola, pere şi nuci se serveşte rece sau la temperatura camerei.

printează

Adaugă un comentariu: