O minunată salată de toamnă, ideală pentru zilele reci, sărace în vitamine – salata cu fasole, ton și ardei copt. Rapid de preparat (dacă folosiți fasole la conservă sau fiartă deja) cu ingrediente aflate la îndemână, proaspete sau conservate, această salată este sățioasă și poate fi un prânz în sine. Încercaţi-o alături de felii de pâine prăjită.

Reţetă: Salată cu fasole, ton și ardei copt

salata-fasole-II_10

Ingrediente:

  • 1 salată iceberg
  • 200 grame ton (bucăţi, din conservă)
  • 1 conservă fasole boabe (400 grame)
  • 2 ardei copţi (proaspeţi sau din conservă)
  • 2 roşii
  • 1 ceapă roşie
  • 2 ouă fierte
  • 1 legăturică mărar
  • 1 lămâie
  • 3 linguri ulei de măsline
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Tocaţi salata mare.
  2. Curăţaţi şi tăiaţi ouăle pe lungime.
  3. Tăiaţi roşiile cuburi.
  4. Tăiaţi ardeiul copt fâşii.
  5. Scurgeţi fasolea şi tonul.
  6. Curăţaţi şi tocaţi ceapa.
  7. Tocaţi mărarul.
  8. Asezaţi un pat de salată.
  9. Adăugaţi fasolea boabe, roşiile şi ardeiul copt.
  10. Adăugaţi sferturile de ou şi tonul.
  11. Presăraţi cu mărar şi ceapă roşie.
  12. Stropiţi cu zeamă de lămâie şi ulei de măsline.
  13. Asezonaţi cu sare şi piper.
  14. Salata cu fasole, ton şi ardei copt se serveşte ca atare, rece sau la temperatura camerei. (Opţional se poate adăuga o lingură de maioneză.)

Timp de pregătire: 15 minute

Porții: 2 

 

printează

Adaugă un comentariu: