O rețetă dietetică, dar hrănitoare – salată asortată, asezonată cu fâșii suculente de antricot de vită la grătar și stropită pe ici pe colo cu un dressing, tot dietetic.

Porții: 1

Timp de preparare: 15 minute

Salată cu carne de vită Ingrediente:

  • 120 g antricot de vită
  • 100 g salată verde (sau mix de salată)
  • 2 roșii
  • 1 ardei gras
  • o jumătate de castravete (de seră)
  • sare și piper

pentru dressing

  • 1 lingură de muștar (de preferat, muștar de Dijon)
  • 2 linguri de iaurt degresat
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 1 linguriță de zeamă de lămâie
  • sare și piper

Preparare:

  1. Bucata de antricot (cam jumătate de felie) se pune la fript pe grătar.
    [tip] Dacă folosiți un grătar de interior, acesta trebuie să fie încins. Nu sărați și nu piperați vita decât după ce s-a făcut. [/tip]
  2. Se ține pe grătar câte 5 minute pe fiecare parte pentru antricot mediu (mijlocul va fi roz – vezi foto). Dacă doriți ca vita să fie bine făcută, se ține pe fiecare parte cam 8-9 minute.
  3. Între timp, spălați salata, roșiile, castravetele și ardeiul gras.
  4. Tăiați roșiile, castravetele și ardeiul ca pentru salată – cuburi mari.
  5. Puneți salata, roșiile, castravetele și ardeiul într-un bol de salată.
  6. Preparați dressingul. Într-o ceașcă, amestecați muștarul cu iaurtul. Încorporați uleiul. Adăugați zeama de lămâie. Potriviți de sare și piper.
  7. După ce antricotul de vită este gata, scoateți-l pe un fund de lemn. Cu ajutorul unui clește, tăiați-l cât este fierbinte. Antricotul se taie în felii subțiri.
  8. Puneți vita peste salată. Ornați cu dressing și serviți.

Salata cu carne de vită se poate servi imediat, cât carnea de vită este caldă. De asemenea, se poate servi și rece.
Această salată are aproximativ 300 calorii / porție.

print