O salată simplă ce s-a transformat într-un adevărat cult în Statele Unite, coleslaw este însoţitorul perfect lângă burgeri şi alte produse la grătar. Numită în unele zone din SUA doar slaw, salata coleslaw este la origine o salată de varză amestecată cu o vinegretă făcută din oţet şi ulei. Numele salatei derivă din termenul coloniştilor olandezi koolsla (abrevierea de la kool salade, salată de varză). În prezent, salatei de varză i s-a adăugat maioneză şi/sau muştarul dar şi alte ingrediente cum ar fi ţelina, mărul şi, cel mai adesea, morcovul.

Porţii: 4-6

Timp de preparare: 40 de minute

Ingrediente:

  • 1 varză albă mică
  • 2 morcovi
  • 2 mere verzi
  • 4 linguri de maioneza
  • 2 linguri de muştar
  • 3 linguri de oţet de mere
  • 1 lingură de miere
  • piper

Preparare:

  1. Curăţaţi morcovii şi merele. Îndepărtaţi cotoarele merelor.
  2. Tăiaţi merele şi morcovii julienne fin sau răzuiţi-i mare.
  3. Daţi varza prin răzătoare sau tăiaţi-o fin din cuţit.
  4. Amestecaţi varza cu merele şi morcovii.
  5. Amestecaţi maioneza cu muştarul, oţetul şi mierea.
  6. Adăugaţi dressingul peste salată şi amestecaţi bine.
  7. Asezonaţi cu puţină sare şi piper.
  8. Lăsaţi salata la rece pentru a se pătrunde minim 15-20 de minute.

Salata coleslaw se serveşte rece sau la temperatura camerei alături de preparate la grătar.

printează

3 Comentarii

Adaugă un comentariu: