O pseudo-salată, o gustare caldă foarte simplă şi uşor de realizat. Asocierii clasice dintre ficăţeii de pui fripţi la foc iute și ceapă li se adaugă sosul de soia dar, mai ales, oţetul balsamic, cel care dă prospeţimea şi gustul uşor caramelizat. Ardeiul iute nu face  decât să completeze caracterul acestei salate calde.

Porţii: 2

Timp de preparare: 20 de minute

Salată caldă cu ficăței și ceapă

Ingrediente:

  • 600 grame ficăţei de pui
  • 2 cepe roşii
  • 1 ardei iute (opţional)
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 4 linguri sos de soia
  • 2 linguri oţet balsamic
  • piper

Preparare:

  1. Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o peştişori.
  2. Curăţaţi ficăţeii (îndepărtaţi-le pieliţele şi, dacă au, fierea) şi tăiaţi-i în bucăţi mari.
  3. Tăiaţi ardeiul iute rondele.
  4. Încingeţi plita sau o tigaie teflonată.
  5. Prăjiţi ficăţeii pe ambele părţi, cu grijă să nu vă ardeţi – puteți să îi acoperiți cu un capac.
  6. Adăugaţi ceapa şi ardeiul iute şi rumeniţi-le până încep să se înmoaie.
  7. Adăugaţi sosul de soia şi oţetul balsamic.
  8. Montaţi gustarea în farfurii şi presăraţi după gust cu piper proaspăt măcinat.

“Salata” caldă de ficăţei cu ceapă se serveşte fierbinte cu roşii proaspete sau alături de garnituri.


_________________________________________
print

1 comentariu

Comments are closed.