O gustare simplă, ideală pentru a impresiona – rulouri de biban cu pesto. O puteţi prepara aşa ca în reţeta de mai jos cu filé de biban de mare sau, dacă vă este mai la îndemână, cu filé de păstrăv ori şalău. Această rețetă este potrivită pentru petreceri – din categoria finger food – sau ca gustare la o cină festivă.

Reţetă: Rulouri de biban cu pesto

rulouri-peste_19

Ingrediente:

  • 8 fileuri de biban de mare (cu piele)
  • 4 linguri rase de pesto genovez
  • 2 linguri ulei de măsline

Preparare:

  1. Încingeţi cuptorul la 160 de grade (foc mic spre mediu).
  2. Verificaţi fileurile de biban pentru a vă asigura că nu mai există oase.
  3. Ştergeţi fileurile cu un şervet de hârtie.
  4. Întindeţi pe fiecare bucată de filé o linguriţă de pesto şi rulaţi.
  5. Înfigeţi câte o scobitoare în fiecare rulou. (vezi foto).
  6. Ungeţi o tavă cu ulei şi tapetaţi-o cu hârtie de copt.
  7. Puneţi rulourile de peşte cu scobitoarea în sus şi introduceţi la cuptor pentru 12-15 minute.
  8. Rulourile de biban cu pesto se servesc calde sau la temperatura camerei cu aioli (maioneză cu usturoi) sau cu “maioneză” din avocado.

Timp de pregătire: 15 minute

Timp de gătire: 15 minute

Porții: 4

 

Adaugă un comentariu: