O gustare caldă, simplă, rapidă şi gustoasă, dar complexă în interiorul său bogat şi surprinzător. Umplutura din spanac aromat cu nucşoară şi usturoi, completată de semințele crocante de pin, face din această gustare mai mult decât un simplu moft de moment.

Porţii: 2-4

Timp de preparare: 30 de minute

Roşii umplute cu spanac Ingrediente:

  • 4 roşii tari
  • 100 grame de spanac
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 ou
  • 1 vârf de cuţit de nucsoara
  • 1 lingură de parmezan ras
  • 1 lingură semințe de pin
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Spălaţi şi opăriţi spanacul în apă cu sare.
    Dacă folosiţi spanac congelat, nu mai este necesară opărirea lui, ci se introduce direct în următoarea etapă a preparării.
  2. Tăiaţi capacul superior al roşiilor şi păstraţi-l. Cu ajutorul unui cuţit mic dar ascuţit şi al unei linguriţe tăiaţi de jur împrejur interiorul roşiilor şi goliţi-le conţinutul.
  3. Săraţi uşor roşiile şi păstraţi-le pe o farfurie cu gura în jos.
  4. Încingeţi cuptorul la 160 de grade.
  5. Curăţaţi usturoiul. Tocaţi-l fin. Tocaţi spanacul. Răzuiţi parmezanul.
  6. Încingeţi uleiul într-o tigaie.
  7. Sotaţi uşor usturoiul şi semințele de pin.
  8. Adăugaţi spanacul şi rumeniţi-l uşor. Adăugaţi nucşoara.
  9. Luaţi tigaia de pe foc.
  10. Asezonaţi spanacul cu sare şi piper. Adăugaţi parmezanul şi, după ce spanacul s-a răcit puţin, oul. Omogenizaţi bine.
  11. Umpleţi roşiile cu amestecul de spanac. Acoperiţi roşiile cu capacele pe care le-aţi păstrat.
  12. Stropiţi roşiile cu puţin ulei şi introduceţi-le la cuptor pentru 12-15 minute.

Roşiile umplute cu spanac se servesc câte 1 sau 2 per porţie, calde sau reci.

Când goliţi interiorul roşiilor, aveţi grijă să nu le găuriţi.
Dacă înlocuiţi parmezanul şi oul cu 2 linguri de pesmet, puteţi obţine un aperitiv de post.

Adaugă un comentariu: