Un risotto vegetarian armonios, rafinat, aromat şi crocant, potrivit ca garnitură sau ca mâncare în sine. Semințele de pin sunt nota finală a acestui preparat. Însă, dacă nu aveţi sau nu vă plac, le puteţi înlocui cu alune prăjite şi tocate mare.
Secretul oricărui risotto rămâne orezul, care trebuie să-şi păstreze mijlocul ferm şi exteriorul moale.
[readalso] Vezi aici și rețeta de Risotto cu 4 feluri de brânză. [/readalso]
Reţetă: Risotto picant cu ciuperci
Ingrediente:
- 400 grame orez cu bob rotund (Carnaroli, Arborio, Vialone nano)
- 1 ceapă mare
- 4 căţei de usturoi
- 500 grame ciuperci albe
- 1 ardei iute, roşu
- 200 grame semințe de pin
- 800 ml supă de legume
- 200 ml vin alb sec
- 4 linguri ulei de măsline
- 1 lingură boia de ardei dulce
- sare
- piper
Preparare:
- Curăţaţi şi tocaţi ceapa.
- Tăiaţi ardeiul iute în fâşii (julienne).
- Tăiaţi ciupercile rondele groase.
- Rumeniţi uşor, într-o tigaie fără grăsime, semințele de pin.
- Încingeţi uleiul într-o tigaie sau cratiţă adâncă.
- Adăugaţi ceapa, ardeiul iute şi usturoiul şi sotaţi-le uşor.
- Adăugaţi orezul şi prăjiţi-l uşor până devine translucid.
- Adăugaţi boiaua de ardei.
- Stingeţi cu câteva polonice de supă şi cu vinul.
- Fierbeţi orezul amestecând din când în când şi adăugând treptat supa.
- După ce aţi încorporat jumătate din supa de legume, adăugaţi ciupercile.
- Continuaţi să adăugaţi supă până când orezul este făcut.
- Asezonaţi cu sare şi piper.
- Serviţi orezul cu semințe de pin prăjite peste.
Timp de pregătire: 5 minute
Timp de gătire: 25 minute
Porții: 4
[tip]Puteţi înlocui supa de legume cu supă de pui şi să adăugaţi fâşii de parmezan ras la servire, dacă nu doriţi un produs de post.[/tip]