Se apropie postul. Din nou. În plus, căldura nu îi îmbie pe toți la consum de carne. Așa că vă propunem o rețetă ușoară, de post, dar sățioasă – o rețetă de risotto cu tofu prăjit, o combinație interesantă de bucătărie italiană cu accente orientale.

Porții: 2

Timp de preparare: 40 minute

risotto-cu-tofu Ingrediente:

  • 80 g de orez
  • 300 g tofu
  • 1 praz
  • 60 g boabe de fasole verde (puteți folosi și fasole verde păstăi congelată sau din conservă)
  • 200 ml supă de legume
  • 3 linguri de ulei
  • 1 lingură de sos de soia
  • 1 cățel de usturoi
  • sare și piper

Preparare:

  1. Spălați orezul sub jet de apă rece. Curățați prazul și tăiați-l rondele.
  2. Într-o tigaie adâncă, încingeți 2 linguri de ulei. Sotați orezul până devine sticlos, apoi adăugați fasolea și amestecați câteva minute.
  3. Stingeți cu supa de legume. Potriviți de sare și piper. Lăsați la foc mediu să fiarbă orezul și fasolea 20-25 de minute.
  4. Separat, într-o altă tigaie, încingeți uleiul rămas. Tăiați tofu cuburi. Prăjiți tofu, prazul rondele și usturoiul pisat câteva minute, până se rumenește tofu. Adăugați sosul de soia înainte de a lua tigaia de pe foc. Potriviți de sare și piper. Atenție! sosul de soia conține sare.
  5. În farfuriile de servire, așezați un pat din orez peste care adăugați tofu prăjit.
Puteți prepara acest fel de mâncare și în stil mai asiatic, cu orez prăjit. Se poate prepara rapid la wok; se pot adăuga și alte legume: mazăre, morcov etc.
printează

Adaugă un comentariu: